ZASMETALE JOJ MASKE / Grba-Bujević kritizirala božićni video djelatnika Hitne, oni uzvratili novim: 'Poštovana licemjerko...'

Image
Foto: Screenshot/ Hitna uzivo 194, Facebook

Grba-Bujević je djelatnicima zamjerila što su bili bez zaštitnih maski te nisu održavali fizičku distancu i poslala im žuran dopis

29.12.2021.
11:27
Screenshot/ Hitna uzivo 194, Facebook
VOYO logo

Ravnateljica Hitne medicinske službe (HMS), Maja Grba-Bujević prozvala je djelatnike Hitne zbog božićnog videa koji su objavili na društvenim mrežama, a zamjera im što se nisu pridržavali epidemioloških mjera.

"Ovo je samo dio kolega koji vole svoj posao i rade ga još uvijek puni entuzijazma. Ovo je samo dio kolega koji NEMAJU BENEFICIRANI RADNI STAŽ. Ovo je samo dio kolega koji su se sjetili, ili uopće od posla stigli poslati fotografiju s radnog mjesta. Ovo je samo dio, ili bolje da kažem kap u moru djelatnika u zdravstvu koji su, i koji će još nebrojeno blagdana provesti sa svojom drugom obitelji tj. radnim kolegama. Možda zvuči pretenciozno tražiti beneficije, međutim u našim rukama su vaši, a i naši životi. Mi smo ti koji na zemlji pokušavamo ljude održati živima i zdravima. Mislim da je red da Vlada Republike Hrvatske, Vili Beroš, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Andrej Plenković, Maja Grba-Bujević, Sabor RH i ostali progledaju i daju nam napokon i beneficije i skraćeni radni vijek", napisali su u opisu objavljenog videa na stranici 'HITNA uživo 194'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grba-Bujević je djelatnicima zamjerila što su bili bez zaštitnih maski te nisu održavali fizičku distancu i poslala im žuran dopis, koji prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani,

unatoč svakodnevnom informiranju javnosti o tome kako se zaštititi i ograničiti širenje covid-19, neki djelatnici HMS zanemarili su preporuke i tijekom božićnih blagdana snimili fotografije koje su se proširile u medijima. Preporuke i smjernice za ponašanje tijekom pandemije odnose se na građane i djelatnike u zdravstvu jednako. Vjerujem da je djelatnike "ponio" blagdanski duh i da su došli u iskušenje pokazati zajedništvo i predanost službi i u vrijeme blagdana. No bez nošenja maski i poštivanja fizičke distance. Međutim, sada je vrijeme da budemo mirni, distancirani te ostanemo sigurni. Poruke na kojima inzistiramo cijelo vrijeme proturječne su našim vlastitim postupcima, a nepromišljeni istupi umanjuju sav onaj rad i trud koji je Hitna medicinska služba pokazala tijekom ove krize, zauzevši tako sam vrh među europskih zemljama najboljim funkcioniranjem tijekom pandemije covid-19. Molim da podsjetite djelatnike da ovo blagdansko vrijeme, s obzirom na okolnosti, moramo obilježavati drugačije te apeliram da se ovakve i slične situacije ne ponavljaju", navela je Grba-Bujević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hitnjaci' ubrzo odgovorili

Ubrzo nakon što su zaprimili dopis šefice, djelatnici Hitne uzvratili su novim videom u kojem se ona nalazi u društvu bez maske te se ne pridržava distance. Poručili su joj da je licemjerna.

"Kad sam na internetu vidio tu 'primjedbu', prvo sam se nasmijao, pa shvatio koji im je domet. Pa sam ja pronašao materijala, a bilo ga je, da joj dokažem koliko je licemjerna", kazao je za 24 sata Joško Jaman koji je ujedno i administrator Facebook grupe 'Hitna uživo 194' .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spojio sam fotografije nje bez maske, točnije trenutke kad su ona i njena stranka (HDZ), kršili epidemiološke mjere", kazao je, dodajući da moraju biti cijepljeni ili testirani da bi mogli raditi posao koji rade.

"Deset sekundi su kolege bili bez maske, pa nisu ljubovali 12 sati u zatvorenom prostoru. Maja Grba u 12 godina, od kad je ravnateljica, nije riješila četiri krucijalne stvari, pomak s mjesta je minimalan", kazao je ne skrivajući nezadovoljstvo radom ravnateljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imala je 12 godina da uredi T2 timove i nije ih uredila, imala je 12 godina da uvede pomorsku hitnu, nije je uvela. Od kada je saborska zastupnica, imala je priliku govoriti o statusu 'hitnjaka' i boriti se za bolji status i uvjete, ali to nije učinila", dodao je Jaman.

"Poštovana ravnateljice Majo. Ovo je prava slika nas hitnjaka. Naš posao nisu domjenci i fešte. Ovo je naša realnost i slika onog što radimo. Oprostite što nas je "ponio" duh Božića, što smo si dali oduška i VAS osramotili.. Ps. Samo da znate, IMALI SMO MASKE! Pozdrav od ekipe iz HMP Daruvar!", naveli su su iz jedne od Hitnih medicinskih službi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo