Stiješnjen u kut / Gradonačelnik je na službenom putu, a Split se pita što će biti sa zamjenikom. I hoće li biti izbora? A tek optužnica...

Image
Foto: RTL

Gradonačelnikovi partneri iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju javno su zatražili ostavku zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića. I ne samo to!

29.3.2022.
20:27
RTL
VOYO logo

Kucaju li Splitu na vrata novi izbori? Gradonačelnikovi partneri iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju javno su zatražili ostavku zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića. I ne samo to. Odlučili su do daljnjega zamrznuti suradnju. Gradonačelnik Puljak na službenom je putu i na pozive ne odgovara. Iz Splita Rade Županović

Zbog Bojana Ivoševića, čini se da je splitski gradonačelnik izgubio podršku partnera. Svi su jednoglasni, Ivošević mora otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju): "Ako je gradonačelniku zamjenik toliko neophodan da ne može bez njega, i to mi je razumljivo, i to je nekakav stav. Ali se on oko toga treba izjasnit, ovo sve do sada je bilo dobivanje vremena i ništa drugo."

Oporba tvrdi, reakcija partnera je zakašnjela. Splitski gradski vijećnik Vice Mihanović (HDZ): "Meni je jasno da je Jakovu malo neugodno, al trebali su ranije reagirat... Mi iz opozicije smatramo da bi trebali bit novi izbori, al oni su ti koji odlučuju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljak je opet na službenom putu. Tek poručuje da se novih izbora ne boji.

Zamjenik gradonačelnika Splita Antonio Kuzmanić (CENTAR) o tome jesu li spremni na nove izbore: "Ja mislim da sam ja prvi koji bi sutra iša na nove izbore. Da me sutra neko pita. Ja, čak, kad je prošao proračun, ja sam bio malo tužan, hahaha"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali građanima nije do smijeha. Dok jedni zamjeraju Ivoševiću način komunikacije, drugi kažu da je riječ o južnjačkom temperamentu.

Poznati splitski odvjetnik Vinko Ljubičić drži da su male šanse da se optužnica ne potvrdi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijetnja ne mora biti na neki način, visoki stupanj izvjesnosti da će biti ostvarena. Bitno je samo da se kod oštećenog, dakle osobe kome je prijetnja upućena, izazove uznemirenost, strah, zabrinutost."

DORH-ove optužnice potvrđuju se u većini slučajeva, a na samom suđenju, kad i ako dođe do njega, vodi se pravna bitka. Do tada traje politička, a pitanje je hoće li je sadašnja splitska vlast preživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog skupa s izjavama građana što misle o Ivoševiću, pogledajte ovdje:

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo