Sedam sati nakon razornog potresa / Gradonačelnik Dumbović: Petrinja danas živi u mraku i bez vode, traži samo ruku pomoći, jer smo ostali bez grada i to užasno boli

Petrinja nikada kroz svoju povijest nije doživjela ono što je danas, ostati smo bez svih institucija, imamo razrušeni grad, to je strašno

29.12.2020.
19:20
VOYO logo

Njegova je izjava da mu grad sliči na Hirošimu obišla svijet, a za RTL Danas s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem razgovarala je Zorana Čičak Kulić.

Sedam sati nakon udara koji je promijenio sve - glavno je pitanje što je najpotrebnije Petrinji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što mogu reći da je svaka pomoć dobrodošla. Moramo se vratiti na ono što se danas dogodilo i na sve one koji su ostali bez svojih života. Danas u Sisačko-moslavačkoj županiji mnogi su ostali bez svojih najbližih i mi prijateljski suosjećamo i znamo da ne postoje riječi koje mogu umanjiti bol koje osjećaju te obitelji.

Image
stanje u petrinji /

Pročelnik HGSS-a Josip Granić: Maloprije je naš potražni tim napravio još jedno lociranje u srušenoj crkvi i čekamo potvrdu o čemu se radi

Image
stanje u petrinji /

Pročelnik HGSS-a Josip Granić: Maloprije je naš potražni tim napravio još jedno lociranje u srušenoj crkvi i čekamo potvrdu o čemu se radi

No moramo biti svjesni da svi skupa moramo preuzeti odgovornost što i jesmo i napravili za ljude koji ne znaju gdje će večeras spavati, a to smo  upravo odlično izorganizirali, jer imamo vojsku spasa koja je u vojarni gdje smo zbrinuli 200 ljudi, od toga 60 koji su nepokretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazi nas pomoć sa svoju strana. Bio je premijer, predsjednik, dobili smo veliki podršku, svi institucije su danas bile u Petrinji, svi dragi prijatelji došli su ovdje da pomognu i pruže svoju ruku. Petrinja danas traži ruku pomoći. Petrinja danas živi u mraku, u mraku u kojem nema vode, ostali smo bez grada, ostali smo bez toliko toga, a koliko toga smo izgradili i voljeli Petrinju.

Svaki čovjek u našem gradu je živio za povratak u Petrinju nakon Domovinskog rata, živjeli za svaki ovaj korak koji je bio korak za bolju budućnost i nikada Petrinja kroz svoju povijest nije doživjela ono što je danas, ostati smo bez svih institucija, imamo razrušeni grad, to je strašno i to užasno boli, ali znam da moramo imati novu snagu i novo zajedništvo koje će pokazati koliko je jaka Petrinja, grad Zagreb i Hrvatska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je ljudi danas stradalo, danas ste se između ostalog borili i za život gradske djelatnice koja bila zatočen. 

Ovdje smo cijeli dan, danas smo se borili i u gradskoj upravi koja je razrušena za život jedne mlade osoba koja se sada bori za svoj život u bolnici. Cijeli dan se borimo s tim nekim novim nepoznatim činjenicama koje nas čekaju i otvaraju probleme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo