POČELE ALKARSKE SVEČANOSTI /

Gradonačelnica Sinja: Alka je naš ponos, naš nacionalni identitet

"Alka predstavlja naš ponos, naš nacionalni identitet", kaže gradonačelnica Sinja.

3.8.2018.
19:05
VOYO logo

Sinj i Cetinska krajina spremni su za svečanosti u spomen na 1715-tu godinu i slavnu pobjedu nad turskom najezdom pod Sinjem uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske.

Tako su natjecanjem za pobjednika Bare počele alkarske svečanosti. Sinjani već 303-ću godinu zaredom čuvaju spomen na taj slavni događaj, i prvog vikenda u kolovozu igraju vitešku igru Alku koja je zbog svoje tradicijske vrijednosti uvrštena na listu nematerijalne UNESCO-ve kulturne baštine.

"Svi su spremni za najljepši dan u godini, a to su dani Alke i Velike Gospe. Danas nas čeka bara, sutra čoja, a prekosutra bas čeka 303. Sinjska Alka", rekla je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alka predstavlja naš ponos, naš nacionalni identitet. S te strane nije samo važna za Sinj i cijeli cetinski kraj, nego i za Hrvatsku.Ona govori tko smo mi, što smo bili i što trebamo biti u budućnosti".

"Vizija razvoja grada Sinja je turizam. Stvaramo turistički infrastrukturu gdje bi se mogli nasloniti svi naši poduzetnici, OPG-ovi, zadrugari i polučiti jedan dobar gospodarski rast i razvoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko ne dođete na Alku, niste IN. Svi žele biti viđeni i svi žele biti tu na dan Alke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo