Građanima na grobnice bližnjih zalijepili račune, opomene...

Dan je sjećanja na pokojne bližnje i došli ste obići njihove grobove. Na grobnici vas dočeka zalijepljena bijela kuverta u kojoj je račun, ili opomena za dug groblju koji niste podmirili.

1.11.2011.
21:47
VOYO logo

Blagdan Svih svetih uprava groblja u Fažani iskoristila je da vlasnike grobnica i grobnih mjesta podsjeti na obvezu plaćanja. Tako im je, umjesto na kuće adrese, uplatnice i opomene ostavila na grobnicama. U svakom je redu bilo barem desetak bijelih kuverti.

Koliko ste dužni

Tako je svatko tko je ovih dana došao na groblje mogao vidjeti tko je dužan za grobnu naknadu. O takvom načinu utjerivanja dugova i svojevrsne javne objave i prozivke dužnika u Općini Fažana ni u upravi groblja Komunalcu nije se ništa moglo doznati jer je za njih – neradni dan. Kuverte su, doznaje se, pak, podijelili prije blagdana na razmislivši ne postoji li možda i diskretniji i ispravniji način da se nasljednici i vlasnici grobnih mjesta upozore na dugove nego da ih se javno proziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu bez opomena

Takve se "čestitke" nisu mogle vidjeti na glavnom zagrebačkom groblju Mirogoj. Ondje se, kao i po svim grobljima u državi, danas slila rijeka ljudi kako bi zapalili svijeće u spomen na svoje pokojne. Njihove trenutke sjećanja na pokojne bližnje, na sreću, nisu narušile 'dosjetljive' uprave groblja na kojima pokojnici počivaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo