Val kritika / Građani užasnuti potezom ministrice: 'Kad misliš da su sve gluposti ispucali oni opet iznenade'

U Republici Hrvatskoj registrirano je 1200 udomiteljskih obitelji u kojima je 2290 djece

20.11.2018.
18:23
VOYO logo
Image

Murganić glumila da je udomljeno dijete: Pravila je princes-krafne

Image

Murganić glumila da je udomljeno dijete: Pravila je princes-krafne

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je u utorak kako će, povodom Međunarodnog dana djeteta, organizirati "zamjenu uloga". Tako će ministrica Nada Murganić provesti jedan dan kao dijete u udomiteljskoj obitelji. Osim što će glumiti "dijete", ministrica će sudjelovati u izradi predstave "Ježeva kućica".

Ministarstvo je objavilo kako je riječ o zamjeni uloga koju rade svake godine te kako je prošle godine jedna djevojčica dobila priliku biti ministrica. Kako javlja naša reporterka Maja Brkljača, ministrica Murganić u udomiteljskoj obitelji s dvoje djece tijekom jutra je radila princes krafne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani iznenađeni

Ovogodišnja se inicijativa Ministarstva nije svidjela građanima koji su ovu odluku o zamjeni uloga nazvali sramotnom. Na našim su društvenim mrežama mahom iskazivali nezadovoljstvo.

Iako se našao pokoji komentar podrške ministrici poput ovog: "Ovo se ne događa svaki dan, imajte razumijevanja za njen pothvat!", građani Hrvatske uglavnom nisu zadovoljni potezom ministrice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka provede dan sa nekim beskućnikom koji je ostao na ulici zbog propale firme, a nakon toga i bez stana jer nije mogao vraćati kredit", stoji u jednom od komentara.

"Hrvatska je postala besplatno kazalište političara", stoji u drugom komentaru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad, ni u najgoroj noćnoj mori, nisam mogao predvidjeti da ću jednog dana doživjeti da živim u stripu Alan Ford!", napisao je još jdan čitatelj.

"Kad pomisliš da su ispucali cijeli repertoar nebuloza i bolestina.... oni nas iznova iznenade", stoji u još jednom komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da ima poštene namjere poslala bi svoje dijete ili unuka mjesec dana u problematične udomiteljske obitelji, naravno ne s novinarima i pod pravim imenom, podrazumjeva se, i da im ne bude dojavljeno od strane prodavača državnih interesa. Pametni znaju da je ovo glupi igrokaz. Bolje bi joj bilo da se barem na nekoliko dana pretvori u ono za što je masno plaćamo i da zastupa interese onih zbog kojih je imenovana", poručuje još jedan čitatelj.

"Bolje bi bilo da bude udomitelj na mjesec dana, pa da vidi s kojim se sve problemima moraju nositi", stoji među komentarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakav cirkus od države", napisao je jedan čitatelj.

"Kad misliš da su sve gluposti ispucali oni idu u još gore i veće imali tome kraja", stoji u jednom komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A zašto ne bi probala udomiti jedno dijete? Pa da vidi kakva je sve procedura, kladim se da bi odustala od udomljavanja", napisala je još jedna čitateljica. 

"Ovo dijete više podsjeća na Grinča koji ide ukrast Božić", komentirao je čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihovim budalaštinama nema kraja"; "Stvarno su poceli pristizati jahaci apokalipse....sve ludo"; "A hoće oni znati da je to ona ili će se prerušiti!"; "Kakva je ovo glupost"; "Tragikomedija od države, da nije žalosno bilo bi smješno"; " Ovo ima samo u našoj državi"....

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo