DAN NEPUŠENJA /

Grad Zagreb nudi besplatne preglede plućne funkcije! Poziv uputili pušačima i bivšim pušačima, cilj je što ranija dijagnoza

Image
Foto: Ilustracija/Sanjin Strukic/PIXSELL

Cilj programa je što ranije otkriti početne promjene plućne ventilacije

3.3.2022.
15:50
Ilustracija/Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Povodom Hrvatskog dana nepušenja, Grad Zagreb sudjeluje u pokretanju programa Ranog otkrivanja pušačkih bolesti dišnog sustava (KOPB i rak pluća) kod pušača i bivših pušača oba spola, starijih od 40 godina.

Tom prilikom organiziraju besplatne preglede za građane grada Zagreba starije od 40 godina. Prijavom na program građani si mogu osigurati dijagnostičke pretrage kakve su ispitivanje plućne funkcije, plinska analiza krvi, RTG pluća i srca, LDCT toraksa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj programa naime je što ranije otkriti početne promjene plućne ventilacije kao i radiološke promjene na plućima koje zahtijevaju dopunsku radiološku obradu prsnog koša, a kako bi na vrijeme bile poduzete odgovarajuće terapijske mjere.

Iz grada navode kako za program nije potrebna uputnica, a svi zainteresirani mogu se predbilježiti za pregled na broj telefona 098/420 067 ili  e-mail adresu: prevencija@plucna.hr, potrebno je navesti ime i prezime i godinu rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu uz Grad Zagreb, sudjeluju i Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suorganizaciji s Poliklinikom za bolesti dišnog sustava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo