PERAČI, VRTLARI... /

Holding zapošljava, ali ne i vas. Bacili su oko na strance, objasnili su nam i zašto

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

'Radi osiguravanja poslovne fleksibilnosti za slučajeve izvanrednih okolnosti kao i sezonskih potreba za većim brojem radnika, pokrenut je postupak javne nabave za usluge privremenog zapošljavanja te korištenja usluga posredovanja pri zapošljavanju stranih radnika', poručili su iz Zagrebačkog holdinga

2.8.2024.
22:33
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Grad Zagreb zaposlit će 450 radnika, a radit će kao perači, komunalni radnici, vrtlari, cestari, asfalteri, grobari, čistači u tržnog prostoru. Radit će i u ugostiteljstvu, a svima je zajedničko to što su strani radnici.

Objavio je te informacije Večernji list, a iz Grada će tražiti Agenciju za posredovanje pri zapošljavanju stranih radnika, koja će im pomoći doći do radne snage, selektirati potencijalne radnike, prikupiti dokumentaciju i slično. Pozicije na kojima će biti zahtijevaju fizičke radnike bez kvalifikacije. Za neke je poslove tek potrebna srednja stručna sprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S agencijom će potpisati ugovor na dvije godine, a to će grad stajati 663.6124 eura bez PDV-a, piše Večernji list. Neće u svakom trenutku biti zaposleno 450 ljudi, ali ovaj se iznos odnosi samo na dovođenje radnika u Hrvatsku, ne i na njihovu plaću.

Image
TREBAT ĆETE ČELIČNE ŽIVCE! /

Kreće sezona velikih radova u Zagrebu: Doznajemo gdje prijete kolapsi

Image
TREBAT ĆETE ČELIČNE ŽIVCE! /

Kreće sezona velikih radova u Zagrebu: Doznajemo gdje prijete kolapsi

Od novca koji će agencija dobiti od Grada, platit će i avionske karte radnicima. Jedan od uvjeta za radnike koji dolaze je minimalno znanje engleskog jezika - razina A1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradu Zagrebu poslali smo upit vezano za ovaj natječaj. Postavili smo im pitanje - zašto baš strani radnici, a ne ljudi koji čekaju posao na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Pitali smo ih i zašto uvjet nije poznavanje hrvatskog jezika. Pitali smo i kolika će radnicima biti plaća, ali i gdje će biti smješteni.

Odgovor koji smo dobili od Zagrebačkog holdinga prenosimo u cijelosti:

"Zagrebački holding d.o.o. pruža usluge od općeg gospodarskog (javnog) interesa koje obavlja po načelima javne službe. Sastoji se od ukupno 12 podružnica, a većini njih srž poslovanja je pružanje različitih komunalnih usluga građanima Zagreba.

U protekle dvije godine, društvo se usmjerilo na povećanje operativnih kapaciteta kroz intenzivna zapošljavanja te će sukladno operativnim potrebama, nastaviti zapošljavati radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnja praksa pokazala je da Zagrebački holding uspješno zadovoljava potrebe za radnom snagom na domaćem tržištu. Samo u prvih pet mjeseci 2024. godine., zaprimili smo preko 1500 prijava na oglase za posao na ukupno 143 objavljena natječaja, od kojih su neki bili za veći broj izvršitelja, a na kojima je zaposleno 236 novih radnika. 

Zagrebački holding zbog toga i dalje planira svoje potrebe za radnicima zadovoljavati prvenstveno na domaćem tržištu, putem natječaja za zapošljavanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, radi osiguravanja poslovne fleksibilnosti za slučajeve izvanrednih okolnosti kao i sezonskih potreba za većim brojem radnika, pokrenut je postupak javne nabave za usluge privremenog zapošljavanja te korištenja usluga posredovanja pri zapošljavanju stranih radnika. 

Okončanje tog postupka, koji je trenutno u fazi prethodnog savjetovanja, Zagrebačkom holdingu pružit će mogućnost da u slučajevima nedostatka radne snage na domaćem tržištu rada ima opciju zapošljavanja stranih, odnosno privremenih radnika, no tome planira posezati u iznimnim situacijama", napisali su iz Službe za korporativne komunikacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Drama pod Sljemenom: Odron zatrpao dvojicu radnika, a onda se pojavila nova prijetnja

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike