Građani bijesni / Grad potvrdio najavu o poskupljenju parkinga, šire se sve zone, a Jelkovec i Malešnica postaju peta zona

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prva zona trebala bi se proširiti od Kvaternikovog trga do Branimirove, a Dubrava i Sesvete postaju treća zona

6.4.2018.
10:21
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Kao što smo jučer pisali, Zagrebački Holding prije nekoliko dana uputio je Gradu Zagrebu prijedlog o povećanju cijena parkiranja u cijelom Zagrebu. Osim povećanja cijena sata parkiranja u svim zonama i uvođenja pete zone, spominje se i širenje istih.

Tako bi se, prema dokumentu kojeg je Zagrebački Holding uputio Gradu, prva zona trebala proširiti od Kvaternikovog trga do Branimirove ulice, kao i na dio ulica sjeverno od Maksimirske ceste. Cijele Ravnice trebale bi postati druga zona, a Dubrava i Sesvete treća zona kao i dio Novog Zagreba, piše Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta zona bi se navodno trebala prostirati rubnim dijelovima Zagreba, odnosno od Novog Jelkovca na istoku do Malešnice i Španskog.

Iz Grada navode kako će do povećanja cijena parkiranja sasvim sigurno doći no kažu kako ne znaju za koliko. Dodaju i da je svrha ovih promjena, odnosno uvođenja zona po čitavom gradu, solidarizacija građana s onima koji plaćaju parking ispred svojih zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani, naravno, nisu zadovoljni. Ne slažu se s ovakvim prijedlogom te kažu da dizanje cijena neće riješiti problem parkinga u Zagrebu. Kažu kako na taj način netko želi na njima zaraditi. Napominju kako ionako nema dovoljno mjesta za parking svih građana ispred njihovih zgrada, pa tako cijeli sistem nije dobro osmišljen. Posebice ne na dobrobit građana. Rješenje vide u izgradnji većeg broja podzemnih garaža. 

Prema najavama, cijena parkirne karte u prvoj zoni u Zagrebu s novim poskupljenjem mogla bi iznositi 10 kuna, što je četiri kune više nego dosad. Prema tom dokumentu cijena sata parkiranja u drugoj zoni porasla bi s tri na pet kuna, u trećoj s 1.5 kune na dvije kune, a predviđa se i otvaranje nove, pete zone u kojoj će se parkiranje naplaćivati jednu kunu po satu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim javnih parkirališnih mjesta Holding predlaže povećanje cijena i u javnim garađama na području Zagreba. Predlaže se i ograničenje parkiranja unutar jedne zone te da se od 1. svibnja produži naplata parkiranja u prvoj zoni do ponoći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo