SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM / Grad pod Marjanom nada se skoro izaći ispod maske: 'Ono što je trebala biti jedna lijepa bajka pretvorilo se u nešto tako ružno'

Dok uče živjeti po novim mjerama, u Splitsko-dalmatinskoj županiji i danas 110 novooboljelih

29.8.2020.
18:43
VOYO logo

Umjesto pjesme i plesa plesni podij zjapit će danas prazan. Mladenci su vjenčanje planirano ove subote otkazali.

Image
proboj u domove /

Zaraženi gotovo svi štićenici Doma za starije u Kaštelima, u Podstrani 13 štićenka i djelatnika

Image
proboj u domove /

Zaraženi gotovo svi štićenici Doma za starije u Kaštelima, u Podstrani 13 štićenka i djelatnika

''Bili su vidno frustrirani, ljuti, tužni i rekli: mi otkazujemo sve,jednostavno se ne želimo vjenačati. Ono što je trebala biti jedna lijepa bajka pretvorilo se u nešto tako ružno'', kaže vlasnik sale za vjenčanja Mario Blažević.

No otkazivanjima tu nije kraj, kaže: ''Konkretno ovaj vikend je vjenčanje otkazano, za idući vikend otkazano i za unaprijed mogu reći do kraja mjeseca, Mislim da će do kraja godine biti jako teško raditi po ovim mjerama''.

Slastičarnice također trpe gubitke, sretni su ako su mladenci odlučili za vjenčanje uz 50 uzvanika i ipak preuzeli dio naružbe. Vlasnica slastičarnice Josipa Lovrić kaže: ''Ovaj vikend smo imali tri svadbene torte, danas smo samo jednu nosili. Ove dvije su otkazane. Idući vikend imali smo velike pireve koji su smanjeni na 50 ljudi. Još nismo sve definirali, ali to je 60 posto manje kolača i svega''.

Manje je potrebe i za snimanjem vjenčanja, a snimatelj Jovica Kozlica kaže: ''Što se tiče mjera, taman smo se pomirili s prvom turom da ćemo imati neke otkaze i svi ti pirevi koji su trebali biti u četvrtom i petom mjesecu su prebačeni u devetom i desetom mjesecu i evo sad druga tura – nastavak''.

Manifestacije na otvorenom održavaju se uz stoge epidemiološke mjere. Zbog potreba festival Đardin je ograđen, a broj posjetitelja ogrančen je na 1.000. Izvršni producent festivala Evo ruke Stevo Vučković Stivi kaže: ''Stvorili smo dva ulazna punkta na kojima svaki posjetitelj upiše ime, prezime i broj za konakt. Uz zaštitara na jednom i drugom ulazu imamo mehanički brojač i kad se približi tom broju u tom trenutku zatvaramo ogradu''.

Uz nepovoljnu epidemiološku sliku, a danas Splitsko-dalmatinska županija broji 110 novoboljelih, bez maske iz kuće izlaze tek rijetki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo