PRIJETNJE AKTIVISTICI / 'Govore mi da sam četnička kurva i da će me zaklati i baciti u Savu'

22.3.2015.
22:37
VOYO logo

Početkom ovog tjedna aktivistica će, najavila je, otići u središte PU Zagrebačke u Heinzelovu ulicu, kako bi saznala što je poduzeto glede prijetnji koje je zaprimila. Zbog velikog broja prijetnji, ali i nasrtaja koji je doživjela u tramvaju, Marijana Mirt otputovala je izvan Zagreba.

"Naravno da su me uspjeli uznemiriti. Dobila sam oko dvije stotine poruka. Ne piše u svakoj da će me ubiti, ali u velikom broju poruka prijeti mi se da će me zaklati, baciti u Savu. O uvredama da i ne govorim. Imala sam neugodnosti i u tramvaju. Neki čovjek se zaletio na mene vičući da sam četnička kurva. Na putu prema stanu balavci mi dobacuju da sam ovakva i onakva. Zbog svega toga sam se maknula na nekoliko dana iz Zagreba", kazala je Marijana Mirt za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policiji je, kaže, prijetnje prijavila prije "skoro tjedan dana", ali, tvrdi, nikakve reakcije nije bilo sve dok prijetnje koje su joj upućene nisu objavljene na Internet portalima. Radilo se, podsjetimo, o uistinu monstruoznim porukama: "ku*vetino, prva ćeš dobiti metak u čelo", "grkljan ću ti rastrgati majku ti *ebem udbašku", "zatvori se u svoju spilju iz koje si izgmizala, dok ti je još šuplja glavurda na ramenima", "bliži ti se kraj ku*vetino", "noć će te progutati"...

Iako je iza nje dugogodišnji aktivistički angažman, s reakcijama poput ovih nakon prosvjeda protiv Savske 66 Marijana Mirt se, kaže, nikad nije susrela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zbog čega prosvjeduje protiv Savske 66, Mirt je odgovorila: "Zato jer smatram da Klemm i HDZ manipuliraju najtežim invalidima. HDZ to čini da bi se domogao vlasti, a Klemm to čini da bi se spasio od progona zbog gospodarskog kriminala za koji je osumnjičen.

Marijana Mirt objavila je na svom Facebook profilu u nedjelju navečer da se vratila u Zagreb i da je tamo (op.a. gdje bila) nitko, "za divno čudo ni štel koknuti..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujem... svašta čujem da se događa pa bumo vidli kako dalje. No jedno je sigurno kao dan - kao i činjenica da niti jedna udruga za zaštitu ljudskih prava, ženskih mreža, udruga za zaštitu životinja, stranka ili političar, nisu našli za shodno da osude napade (laži uglednih članova Hnd-a) i prijetnje smrću mojoj malenkosti - idemo dalje!

Da, jedna javna osoba je ipak napravila izuzetak i zato sam neizmjerno zahvalna: velika hvala gospodinu Denisu Latinu što me je podržao i osudio teror koji proživljavam...", napisala je Mirt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo