Reakcije SDP-ovaca /

Samo je jedan glasao protiv: 'Podrška SDP-a otvara prostor za podršku i od strane drugih stranaka'

Zoran Milanović može računati na stranku koju je vodio devet godina

6.7.2019.
20:40
VOYO logo

I službeno su svog bivšeg šefa Zorana Milanovića SDP-ovci odlučili podržati kao predsjedničkog kandidata. Odluka je to Glavnog odbora s Iblerova trga - na koji bivši premijer, a sada predsjednički kandidat nije došao. No nisu se SDP-ovci bavili samo Milanovićem. Zbog HDZ-ovih ministara  koje tresu nekretninske afere, pripremaju antikorpcijske mjere, uvjereni da će ih provesti kada dođu vlast. 

Zoran Milanović tako može računati na stranku koju je vodio devet godina. No na sjednici Glavnog odbora u dogovoru sa šefom stranke nije bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od važnijih institucija za građane Hrvatske je institucija predsjednika države, kojoj moramo vratiti dostojanstvo i integritet. A SDP danas ima čovjeka koji to može i mora učiniti učiniti i koji će pobijediti - Zorana Milanovića", poručio je šef SDP-a Davor Bernardić.

Podrška Glavnog odbora stigla je gotovo jednoglasno: "Glavni odbor je dao podršku Zoranu Milanoviću za kandidatu SDP-a Hrvatske 73 prisutna, 1 glas protiv", pojasnio je Erik Fabijanić, predsjednik GO SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nije bilo najjasnije je li Milanović kandidat SDP-a ili samo dobiva podršku za predsjedničku kandidaturu, tražila su se objašnjenja i prije i poslije odluke.

"Zoran Milanović je kandidat SDP-a to je odluka predjendištva i Glavni odbor će to podržati", kazao je prije sjedniceIvo Jelušić, član Predsjedništva SDP-a.

"Mi smo dali podršku njegovoj kandidaturi. To omogućava i otvara prostor Milanoviću da dobije podršku i drugih strankaka", dodao je Fabijanić.

Milanović im je zahvalio na Facebooku, a podršci drugih stranka, nadaju se u SDP-u, i kada je u pitanju njihov paket antikorupcijskih zakona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smije postati normalno da visoki državni dužnosnik u dvorištu ima parkiran skupocjeni Mercedes ili je vlasnik skupocjenih vila, koje od svoje plaće sasvim sigurno nije mogao zaraditi. Nije normalno da se kvadratura skupocjenih vila skriva iza pečenjare a da ne govorim da neki ni ne prijavljuju svoje nekretnine", kazao je Bernardić.

Paljba po Vladi

SDP-ovci redom nisu štedjeli Plenkovićeve ministre opterećene nekretninskim aferama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi Plenković, onako pametan, trebao napraviti rez i zamijeniti ministre pune afere, ali to nisu afere, to je činjenično stanje. Namještanje prostornih planova, kupujemo zemljište pa dajemo donacije, jednom rječju - katastrofa", poručio je Siniša Hajdaš Dončić.

"Tko god bio predsjednik HDZ-a, oni navike ne mijenjaju, predsjendici se mijenjaju, ali sukob interesa i koruopcija u HDZ-u ostaju", kazao je Željko Jovanović.

Pa vjeruju da su upravo oni ti koji mogu promijeniti stanje: 

"Rame uz rame za ravnopravnu Hrvatsku za sve građane a ne samo za neke", poručio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo