Gotovina Mišetiću: Na jesen ću se vratiti svojoj kući

U završnoj izlaganju pred haškim sudom obrana Ante Gotovine tvrdit će da su prekomjerno granatiranje, etničko čišćenje i planirani progon Srba iz Hrvatske izmišljeni.

22.7.2010.
18:38
VOYO logo

Pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu 30. kolovoza optužba i obrana izreći će završne riječi u procesu protiv Ante Gotovine i ostalih optuženih hrvatskih generala, Ivana Čermaka i Mladena Markača, nakon čega će ubrzo uslijediti i odluke Suda.

Luka Mišetić, Gotovinin odvjetnik, za Slobodnu Dalmaciju je rekao da očekuje oslobađajuću presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo i razotkrili sve laži o navodnom prekomjernom granatiranju, etničkom čišćenju i planiranom progonu Srba iz Hrvatske", rekao je Mišetić ističući da će to biti glavna teza obrane u završnom izlaganju.

"Proces je bio mukotrpan i dugačak, ali duboko vjerujem u, za nas, pozitivan ishod. Saslušano je 150 svjedoka i sve smo iskaze spremno dočekali. Uvijek smo bili u prednosti. Svi pokušaji lažnog svjedočenja razbijali su se o naše spremljene i dokumentirane dokaze. Naša je najveća prednost istina, istina o stvarnim događajima, istina o Oluji koja je bila čista oslobodilačka i obrambena akcija", rekao je Mišetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako se osjeća Gotovina, Mišetić odgovara: Kako se osjeća Gotovina: "Osjeća se izvrsno, pun je nade i nestrpljivo, kao i mi, očekuje oslobađajući presudu. Čeka trenutak da se nakon deset godina mučeništva vrati u domovinu. Rekao mi je: 'Uvjeren sam da ću se na jesen vratiti svojoj kući.' To je jedino što u ovom trenutku želi".

Prethodni članci:

arti-201006140071006 arti-201006170058006 arti-201006180685006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo