NOVE INFORMACIJE / Gotova analiza Coca-Cole iz automata na zagrebačkom fakultetu! Inspektorat: Zdravstveno je ispravna

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Svi uzorci uzeti su sa samoposlužnog aparata i iz maloprodajne trgovine u Zagrebu. Sva tri uzorka dostavljena na analizu, analizirana su na pH-vrijednost, metale i metaloide, aditive i perklorate

9.11.2023.
12:34
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Državni inspektorat objavio je rezultate analiza boca Coca-Cole uzetih s automata na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđena pH-vrijednost nema sposobnost izazivanja učinka nagrizanja sa simptomima pečenja i boli u probavnom traktu, a ostali ispitani parametri sukladni su propisanim vrijednostima te se na temelju istih uzorak smatra zdravstveno ispravnim.

Državni inspektorat, sanitarna inspekcija zaprimila je od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ispitni izvještaj o kontroli uzorka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coca cola, orginal taste, gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće, 500 ml, 11/10/23 s rokom trajanja 11.04.2024.( LOT-a 11/10/23), zatim Coca cola, original taste, pakirano u PET ambalažu, 2 l - 31.03.24.LZC 30.09.23. W07 i Coca cola, zero, gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće, 2 l - 29.03.24.LZC 28.09.23. B40

Image
OGLASIO SE PREMIJER /

Plenković: S Božinovićem i Berošom primio sam čelnike svih nadležnih tijela

Image
OGLASIO SE PREMIJER /

Plenković: S Božinovićem i Berošom primio sam čelnike svih nadležnih tijela

Svi uzorci uzeti su sa samoposlužnog aparata i iz maloprodajne trgovine u Zagrebu. Sva tri uzorka dostavljena na analizu, analizirana su na pH-vrijednost, metale i metaloide, aditive i perklorate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđena pH-vrijednost nema sposobnost izazivanja učinka nagrizanja sa simptomima pečenja i boli u probavnom traktu, a ostali ispitani parametri sukladni su propisanim vrijednostima te se na temelju istih uzorak smatra zdravstveno ispravnim, poručili su iz Državnog inspektorata.

POGLEDAJTE VIDEO: Gazirana afera trese Hrvatsku. Građani bijesni na državu i proizvođače. Kako zaustaviti paniku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo