GOSTI IZ PAKLA HRVATSKIH UGOSTITELJA: / 'Damu (55) i mladog crnca smo zamolili da zaustave 'radnju'. Optužili su nas za rasizam'

Image
Foto: Profimedia

Ugostiteljski radnici opisali su svoja iskustva o 'gostima iz pakla' i nevjerojatne situacije u kojima su se zatekli

20.7.2019.
21:54
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski ugostiteljski radnici u razgovoru za Jutarnji list ispričali su svoja iskustva o "gostima iz pakla", onima koji prelaze granice dobrog ukusa i neprimjereno se ponašaju. Tako su doznali priče o jednoj gospođi kojoj lubenica nije bila dovoljno crvena, o optužbama za rasizam, ali i bahatim i prezahtjevnim gostima.

Jedan barmen prisjetio se neugodne situacije koja mu se dogodila dok je na Jadranu radio u jednom od najskupljih i najluksuznijih hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dama je bila u svojim najboljim godinama (oko 55), a mladi crnac je imao oko 20 godina. Uz veliku neugodnost, zamolili smo ih da obustave 'radnju', s obzirom na to da oko njih ima male djece i ostalih gostiju. Njihov komentar je bio da žele sastanak s direktoricom hotela. Dotični mladi gospodin izrazio je nezadovoljstvo i optužio nas da smo ga uznemiravali na rasističkoj osnovi jer je jedini gost crne rase u hotelu i na temelju toga tražili su plaćenih tjedan dana noćenja u hotelu."

Janjetina za gošću hotela

"Imao sam slobodan dan i bio na večeri u obližnjem restoranu. Igrom slučaja je jedna gošća hotela u kojem radim u isto vrijeme došla u taj isti restoran kad sam bio na odlasku. Pristojno sam pozdravio gospođu koju inače poslužujem kao gosta, na što me je ona pitala što sam večerao. Odgovorio sam - janjetinu koja je bila zaista ukusna. Njezin odgovor je bio: 'U redu, naruči mi onda pola kile janjetine, a kasnije ću ti reći što želim piti'", ispričao je konobar iz istog hotela svoju dogodovštinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelo za bolesničko pomazanje

"Narudžba iz pakla došla je od Amerikanke za koju nisam znao da li da joj poslužim jelo ili bolesničko pomazanje. Konobar mi je donio popis stvari koje ne smije jesti pa sam, osupnut istim, osobno otišao porazgovarati s gošćom da ne bih negdje pogriješio. Pitao sam je boluje li od celijakije, a ona mi je odgovorila kako nije potpuno sigurna što je to, ali misli da boluje jer svaki put kad pojede kruh, osjeća težinu u trbuhu. Uz to je dodala da prati Dr. Oza i dobro zna o čemu priča", rekao je dalmatinski chef za Jutarnji.

Image
NAJGORA ISKUSTVA NAŠIH UGOSTITELJA S KONOBARIMA: /

Došli su pod utjecajem, rušili piće, a sramotno je kako su ih pronašli gosti

Image
NAJGORA ISKUSTVA NAŠIH UGOSTITELJA S KONOBARIMA: /

Došli su pod utjecajem, rušili piće, a sramotno je kako su ih pronašli gosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo