nema slobodnog kreveta /

Gorski kotar postao je turistički hit: Skijališta su krcata, a u nekima su morali reći ljudima da više ne dolaze: 'Već smo bukirani'

Iz Mrkoplja su za vikend čak morali pozvati ljude da više ne dolaze

12.1.2021.
9:00
VOYO logo

Gorski kotar postao je turistički hit. Zatvorene granice, usmjerile su skijaše iz cijele Hrvatske prema Platku, mrkopaljskoj Čelimbaši, Begovom Razdolju.

Gotovo da i nema slobodnog kreveta. Izletnici, pak, u kolonama kreću prema goranskim odredištima, što izaziva povremene prometne kolapse, a iz Mrkoplja su za vikend čak morali pozvati ljude da više ne dolaze.

Zatvorene granice, uz snijeg koji ne prestaje padati, otvorile su vrata domaćem turizmu. Žičare ponedjeljkom ne rade pa je danas slika drukčija, ali samo do sutra. Ipak ne prestaje zabava kao ni ozbiljna škola skijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Božinović odgovorio /

VIDEO Prizori sa skijališta i sanjkališta na Cmroku izazvali burne rasprave! Božinović: 'Inspektori provode nadzore...'

Image
Božinović odgovorio /

VIDEO Prizori sa skijališta i sanjkališta na Cmroku izazvali burne rasprave! Božinović: 'Inspektori provode nadzore...'

"Bit ćemo ovdje od nedjelje do srijede, u školi ta dva dana. Naučila sam se penjati, to je najteži dio i skijat sad polako", rekla je Mia Hohnjec iz Zagreba. 

"Sad ih nas ima tu osam. Trenutno ih je osam. Ide im pomalo", kazao je Željko Kanjer, učitelj skijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gorskom kotaru unaprijed se rezervira smještaj, jer u suprotnom do njega je nemoguće doći.

Mrkopaljski kraj najčešće su zaobilazili

"Tu smo već bukirani unaprijed, iduća dva tjedna. Danas nam je smjena, smjena gostiju, objekt se mora pripremiti, dezinficirati, očistiti", rekla je voditeljica hostela u Mrkoplju Helena Crnković.

Unutra se priprema i hrana, ali jede se vani. Nakon takvog obroka, ne nedostaje snage na stazama.

"Nismo baš bili nigdje specijalno na snijegu, palo je kod nas, kod bake u Zagrebu malo snijega pa bismo se malo igrali, ali nije ništa bilo kao ovdje", kazala je Dora Kulušić s Murtera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijaši željni elitnih odredišta, mrkopaljski su kraj najčešće zaobilazili. Zaobilazila su ga i državna ulaganja, pomaže Županija, ali ako se ovako nastavi plan je povući sredstva iz Europe i vratiti stari sjaj.

Ovoliki interes ovdje nisu ni sanjali. U subotu su čak morali zamoliti da više nitko ne dolazi, jer nije bilo mjesta na Čelimbaši, skijalište može primiti oko 350 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriven zimski biser u vlastitoj zemlji

"To nam se još nije dogodilo u životu. Par tisuća je prošlo kroz Mrkopalj, sigurno. Možda nije uređeno, ali evo, za ovako malu Općinu u najljepšem dijelu gorske Hrvatske, ja mislim da je ovo izuzetan uspjeh", rekao je načelnik Općine Mrkopalj JosipBrozović.

Velika je želja da ova priča uspije. Subotnji čep nije mogao samo gledati, izašao je na cestu i regulirao promet. Tada je nastala i snimka na kojoj mu je muškarac iz auta rekao: "Ni Bandić nema ovakav krkljanac u prometu".

Vikend gužva pokazala je nedostatak sanjkaških staza u Begovom Razdolju.


"Ne možemo s ovim ratrakom jer je prevelik, ne možemo ga gore prebaciti. Treba ga stavljat na kamion, labudicu", rekao je načelnik Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No možda se ipak po tom pitanju uspije nešto napraviti, jer Hrvati su otkrili zimski biser u svojoj državi.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo