GORAN MARIĆ PRODAO DRŽAVNO ZEMLJIŠTE VLASNIKU GRUPE U ČIJEM STANU ŽIVI NJEGOV SIN: / Prepustio mu je teren uz more kod Dubrovnika

Image
Foto: Pixsell

Tvrtkama povezanim sa Željkom Udovičićem, Marić je prodao nešto više od 13 tisuća četvornih metara kod Dubrovnika

12.7.2019.
9:23
Pixsell
VOYO logo

Ministar državne imovine Goran Marić odlučio je u svibnju ove godine tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodati nešto više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dopuštena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, po cijeni od 5,092 milijuna kuna, piše u petak Jutarnji list.

Tih malo više od 19 posto zemljišta u Brsečinama trebalo je Udovičićevim tvrtkama kako bi se upisale kao jedini vlasnici parcele na kojoj su dosad bili suvlasnici s državom, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ONI NJEMU STAN, ON NJIMA OBNOVU SAMOSTANA: /

Franjevac progovorio o poslu s Goranom Marićem; 'Nisam ga pitao tko to radi'

Image
ONI NJEMU STAN, ON NJIMA OBNOVU SAMOSTANA: /

Franjevac progovorio o poslu s Goranom Marićem; 'Nisam ga pitao tko to radi'

Marić potpisao odluku

Ministar Marić potpisao je tako 9. svibnja "Odluku o razvrgnuću suvlasničke zajednice nekretnine u k.o. Brsečine", a prema kojoj su tvrtke povezane s Udovičićem Sikirica d.o.o. i Valeta d.o.o. stekle pravo otkupa atraktivnog dijela zemljišta, koje se smjestilo u zoni T2, čija je namjena ugostiteljsko-turistička i dopuštena je gradnja turističkog naselja.

Spomenute dvije tvrtke bile su upisane kao suvlasnici s državom na četiri čestice, od kojih je najatraktivnija ona 91/2 Brsečine ukupne površine 68.623 četvorna metra, koja se smjestila u zoni dopuštene gradnje turističkog naselja. Druga čestica 91/6 sastoji se od 10.924 četvorna metra i cesta je "te kao takva ne može biti predmet ragpolaganja", kao ni čestica 91/8, koja je obala odnosno pomorsko dobro. Preostala je još čestica 91/7 od 7171 četvornog metra, no ona se nalazi dalje od mora, odnosno preko puta ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezane tvrtke

Država se tako pristala upisati kao samostalni vlasnik te neatraktivne čestice iznad ceste, a ostale udjele prodati spomenutim tvrtkama, piše Jutarnji list.

Dnevnik navodi i da veza Gorana Marića s tvrtkama poduzetnika Željka Udovičića, sudeći prema sudskim registrima, počinje 2000. godine. Kasnije je u tvrtkama u kojima su udjele imale Udovičićeva poduzeća bio član uprave i direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo