Mladić iz Dalmacije /

Mladić iz Dalmacije godinama glumio svećenika: 'Pokajao sam se, dobio pokoru i više to ne radim'

Image
Foto: Thinkstockphotos/Ilustracija

Mladić iz Dalmacije koji je nekoliko godina glumio svećenika, pa čak i ispovijedao vjernike, kaže kako se sada, nakon svega, kaje

10.1.2019.
8:32
Thinkstockphotos/Ilustracija
VOYO logo

Slučaj je dospio u javnost nakon što je u zatvorenoj Facebook grupi nekoliko vjernika raskrinkalo njegov pravi identitet.

Ipak, on naglašava kako se nikada nije predstavljao kao svećenik, nego su to činili drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optužbe na moj račun stoje. Pokajao sam se, u crkvi sam dobio pokoru i više to ne radim", rekao je za 24 sata tinejdžer nakon što su ga vjernici razotkrili. Obrede je držao i u stanu, a neki su mu i plaćali za mise

"Prvi put sam u Šurkovcu na hodočašću vidio fra Ivu Pavića kako polaže ruke na vjernike i oduševio se. Još kao dijete sam osjetio poziv i nakon svega želim stvarno postati svećenikom. Ne znam zašto sam tad obukao habit, prije tih četiri ili pet godina. Upustio sam se u službu i avanturu", ispričao je mladić, koji je godinama glumio svećenika.

"Znali su da sam mlad i rekao sam im da sam se rano zaredio, ali nisu ništa provjeravali. Nikad sam nisam vodio misu, nego uvijek koncelebrirao. No zbog stresa oko svega zdravstveno stanje mi se pogoršalo, imam problema sa srcem, pa sam prestao lani u travnju", tvrdi mladić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i kako već godinama sve o njemu znaju u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

"Razne optužbe na moj račun stoje. Razgovarao sam s vikarom u Splitsko–makarskoj nadbiskupiji i dogovorili smo se da ću o svemu šutjeti jer sam svojim ponašanjem nanio štetu Crkvi i svećenicima", ispričao.

Fra Ivo Pavić iz Šurkovca znao je za njegovo djelovanje.

"Ja sam mu zabranio dolazak u župu. Njegov župnik i biskup znali su za njega da manipulira ljudima. Od gvardijana splitske župe ukrao je dva habita. On je prevarant, a vjernici su nasjeli na njegovu priču i predstavu", izjavio je fra Ivo Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo