GLAVNI TAJNIK SDP-A: / 'Plenković je ugrozio zdravlje građana i u panici od poraza žustro raspisao izbore'

Image
Foto: Pixsell

Nikša Vukas je odgovorio na prozive šefa HDZ-a kako su se SDP-ovci 'grlili i ljubili' kad je krenula epidemija

20.6.2020.
23:35
Pixsell
VOYO logo

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u subotu navečer ocijenio je nesavjesnim predsjednika Vlade i HDZ-a jer je počekom ožujka, organizirajući unutarstranačke izbore, ugrozio zdravlje građana.

Tako je odgovorio na prozivke Plenkovića da su čelnik Restart koalicije Davor Bernardić i SDP, kada je krenula epidemija koronavirusa, podcjenjivali taj problem te se, unatoč epidemiološkim preporukama za distancu, grlili i ljubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bojali smo se za građane'

"Danas nas proziva nesavjesni Plenković koji je skrivajući tada razmjere pandemije i činjenicu da je ona došla i u Hrvatsku organizirao početkom 3. mjeseca unutarstranačke izbore i tako ugrozio zdravlje građana. Zdravlje građana je ugrozio i tako što se u panici od poraza žurio raspisati izbore unatoč našim upozorenjima da treba biti oprezan", napisao je Vukas na svom facebook profilu.

Napomenuo je da je Plenković tada govorio da se u SDP-u boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, bojali smo se s pravom, ali za zdravlje građana kao što se i danas bojimo. Na ovoj Vladi je odgovornost. Nesavjesni Plenković je tvrdio da su uspješno riješili korona krizu i da su to odlike lidera. Upravo u ovom trenutku, kao i mnogo puta do sada, pokazuje te liderske sposobnosti. Na štetu građana. Liderski, nema šta", poručio je Vukas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo