želi opravdati mandat / Glavašević o motivima odlaska iz SDP-a: 'To nije bila laka odluka'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Glavašević će u idućim tjednima otkriti ima li namjeru osnovati vlastitu stranku

28.8.2018.
10:25
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Bivši SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević danas je objasnio razloge izlaska iz SDP-a te kazao da su s obzirom na objavu pisma njegovi motivi poznati. Kazao je kako SDP ne može ponuditi rješenje za probleme u Hrvatskoj zbog zaokupljenosti borbom za fotelje te da želi opravdati mandat koji su mu građani povjerili.

>> Bojan Glavašević istupio iz SDP-a: 'Evo još jedne teške i bolne istine...' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim biti jedan od onih koji Hrvatskoj mogu donijeti promjenu. Mislim da pred mojom generacijom stoji izazov, a to je da je jedan dio Hrvatske upao u stanje apatije, a ako joj se prepustimo, za 10 ili 15 godina opet će se pojaviti jedan Andrej Plenković i HDZ koji će moći nesmetano pljačkati i širiti korupciju u ovom društvu", kazao je Glavašević.

Na pitanje što ga je potaklo da izađe iz stranke, Glavašević je kazao kako se ne radi samo o jednoj stvari. "Svatko tko je iz stranke sa mnom razgovarao u zadnjih godinu dana mogao je to znati. To nije bila laka odluka, ali mislim da je potrebno boriti se za Hrvatsku na jedan drugačiji način. Mislim da je vrijeme da Hrvatska odraste i da prihvatimo cijenu tog odrastanja", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavašević će u idućim tjednima otkriti ima li namjeru osnovati vlastitu stranku, a na pitanje hoće li mu se u tome možda priključiti i Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić te bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, Glavašević je rekao da o tome nije razmišljao te da je usmjeren na druge stvari.

"Poziv se više odnosi na neke nove ljude i neke nove politike. Daliju Orešković izuzetno cijenim, to vam mogu reći u ovom trenutku", kazao je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo