smrt martina Schwartza /

Glasnović o smrti branitelja fašističke ideologije u Hrvatskoj: 'Bio je lumen u moru uškopljenih hrvatskih intelektualaca'

Image
Foto: Screenshot

"Mladen Schwartz: Lumen u moru uškopljenih hrvatskih intelektualaca. Počivaj u miru", piše u komentaru fotografije

20.9.2017.
10:55
Screenshot
VOYO logo

Saborski zastupnik Željko Glasnović na svojem je Facebook profilu objavio fotografiju Mladena Schwartza, jednog od ideologa hrvatske emigracije i apologeta fašističke ideologije koji je umro prije šest dana.

"Mladen Schwartz: Lumen u moru uškopljenih hrvatskih intelektualaca. Počivaj u miru", piše u komentaru fotografije nedavno preminulog Mladena Schwartza koju je Glasnović objavio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mladen Schwartz bio je hrvatski političar, filozof i publicist. Osnovao je i vodio Novu Hrvatsku Desnicu od 1994. do 2003. godine.[1] U Hrvatskoj zastupao je ideje europske Nove Desnice, neofašizma i hrvatskoga nacionalizma a protivio se je liberaldemokraciji, komunizmu, multikulturalizmu unutar nacionalne države i globalizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagovarao je provođenje nacionalne revolucije te uvođenje radikalne nacionalističke diktature, pri čemu je nastupao i kao apologet fašističke ideologije i prakse, posebice nacionalsocijalizma i ustaštva, niječući holokaust, zbog čega ga se često optuživalo za antisemitizam, unatoč tome što je i sam navodno podrijetlom židov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo