Do jučer su nas pritiskali, a danas im više nije panika i ima se vremena

Image
Foto: PIXSELL, Grgo Jelavić

"Mi smo išli ispravnom metodologijom i ispravnim putem. Prvo smo postavili reforme i program.

7.12.2015.
21:54
PIXSELL, Grgo Jelavić
VOYO logo

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio je tijekom gostovanja u Dnevniku Hrvatske televizije kako su zadovoljni što su uspjeli Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka danas posjesti za isti stol. Odgovorio je i na optužbe da Most odugovlači kako bi doveo situaciju do novih izbora navodeći kako su pritisci na Most dosad bili veliki, a da sada kada su oni postavili neke uvijete i rokove oni koji su ih do jučer pritiskali govore da nije panika i da ima dovoljno vremena za sve. Štoviše, da njima treba vremena kako bi razmotrili prijedloge.

"Mi smo išli ispravnom metodologijom i ispravnim putem. Prvo smo postavili reforme i program. A sada kad smo utvrdili da se sve tri strane mogu složiti oko tog istog programa, logično je da ponudimo i zajedničku suradnju kako bismo proveli sve ono što smo dogovorili", kazao je Grmoja ujedno odbacujući tvrdnje da je današnji sastanak bio samo alibi za nove izbore. Podsjetio je kako i Most kao i dvije velike koalicije imaju odgovornost prema svojim biračima kojima su obećali da neće ući u koaliciju ni s HDZ-om ni s SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se HDZ i SDP dogovore oko premijera, mi nećemo stvarati probleme"

Također smatra da nije prevara birača ako ni jedan lider ne bude mandatar jer ni jedan od njih nije dobio potporu birača. "Nestranačka osoba je jedino rješenje. Ono što smo ponudili nije ucjena, već realna ponuda na temelju potpore koju su nam dali birači na izborima", istaknuo je Grmoja dodajući da ni jedna velika koalicija nema dovoljnu potporu da bi sama dobila mandatara.

Na pitanje hoće li i kada otkriti ime svog kandidata, Grmoja je odgovorio: "Mi smo danas rekli da ništa nećemo uvjetovati, nismo uvjetovali ni ime tog čovjeka. rekli smo da oko toga treba postići konsenzus. Čak je i gospodin Petrov rekao da ako se HDZ i SDP dogovore oko premijera da mi nećemo stvarati nikakve probleme. Mi tu nemamo uvjeta, nismo danas nikoga ucjenjivali. Mislim da je to realna podjela na temelju potpore koju su nam svima građani dali na izborima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
3. KRUG KONZULTACIJA: /

"Nikome neću dopusti da ugrozi stabilnost države"

Image
3. KRUG KONZULTACIJA: /

"Nikome neću dopusti da ugrozi stabilnost države"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo