GDJE SU SADA PALI PLENKOVIĆEVI MINISTRI? / Od fakulteta i dobrih ponuda do skandala i problema

Image
Foto: Pixsell

Što rade bivši ministri iz Vlade Andreja Plenkovića koji su otišli s funkcije prije isteka mandata?

14.9.2020.
15:46
Pixsell
VOYO logo

Gdje su i što rade ministri iz Vlade Andreja Plenkovića koji su funkciju bili primorani napustiti prije isteka mandata, istražio je Večernji list nakon što se zadnjih dana pisalo da bi bivši ministar državne imovine i saborski zastupnik po isteku mandata Goran Marić trebao početi raditi kao savjetnik u Hrvatskim cestama.

Četvorica Mostovih ministara morali su iz Vlade otići jer su glasali za smjenu ministra financija Zdravka Marića. Slaven Dobrović i Vlaho Orepić vratili su se u saborske klupe te su obojica neuspješno pokušali osvojiti novi zastupnički mandat, Orepić s HSS-om, a Dobrović s Domovinskim pokretom. Dobrovića je čekalo radno mjesto predavača na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a Orepić je ostao bez posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orepić je za Večernji list rekao da se trenutačno odmara i razmatra neke opcije jer se u Hrvatsku ratnu mornaricu, gdje je do političkog angažmana bio zapovjednik za južni Jadran, više ne može vratiti. Ima pravo na naknadu pune zastupničke plaće u trajanju od šest mjeseci i još pola plaće u sljedećih šest mjeseci.

Image
BIVŠI MINISTAR GORAN MARIĆ NAŠAO NOVI POSAO: /

Riječ je o državnoj firmi i funkciji koju do sada nisu imali, a ima i probni rok

Image
BIVŠI MINISTAR GORAN MARIĆ NAŠAO NOVI POSAO: /

Riječ je o državnoj firmi i funkciji koju do sada nisu imali, a ima i probni rok

Istrčala prvi maraton

Ivan Kovačić se vratio stomatologiji. Radi u poliklinici i kao predavač na studiju dentalne medicine u Splitu. Predsjednik je u Stranci s imenom i prezimenom.. Ante Šprlje se vratio na sudački posao u Metkoviću, na tamošnjem Općinskom sudu bio je i v. d. predsjednika, ali funkciju nije uspio pretvoriti u trajnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Marina Dalić nakon ostavke aktivirala je pravo na naknadu plaće, a posljednjih mjeseci radi honorarno kao savjetnica Svjetske banke i nekih domaćih tvrtki. Dalić se u travnju na Facebooku pohvalila da je istrčala svoj prvi maraton.

Posao u vinariji

Tomislav Tolušić, bivši potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede ostatak mandata proveo je u Saboru. Nakon bezuspješnog kandidiranja za potpredsjednika HDZ-a te po isteku zastupničkog mandata Tolušić je ostvario pravo na naknadu plaće, tri mjeseca pune i tri mjeseca polovice plaće jer je na zastupničkoj dužnosti proveo manje od godine dana. Za Večernji list je potvrdio kako naknadu namjerava koristiti te će nakon toga živjeti od vinarije koju upravo gradi i čije financiranje je pod povećalom medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo na naknadu zastupničke plaće ima i bivši ministar uprave Lovro Kuščević, no ne zna se hoće li ga koristiti. Uz traženje novog radnog mjesta, suočava se i s USKOK-ovom istragom vezanom uz prenamjene zemljišta iz razdoblja kada je bio angažiran u lokalnoj politici.

Bivša ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, navodno je imala dobro šansu dobiti zaposlenje u Bruxellesu i prije skandala s namještanjem državnih ispita u okviru istrage vezane uz Josipu Rimac, koja je navodno pomagala njezinu bratu da prođe službenički ispit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao u Vatikanu

Bivša ministrica socijalne skrbi Nada Murganić je nakon odlaska s funkcije primala naknadu plaće. U svibnju se ponovo kandidirala za zastupnicu i ušla u Sabor, a preuzela je i vođenje karlovačke županijske organizacije HDZ-a, nakon ostavke bivšeg karlovačkog župana Damira Jelića s dužnosti predsjednika ove organizacije.

Nekadašnji ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier dobio je novi mandat u Saboru a mogao bi biti zaposlen na funkciji veleposlanika u Vatikanu. Pavo Barišić nakon odlaska s pozicije ministra obrazovanja vratio se na Hrvatske studije, na kojima obnaša dužnost dekana, te je ušao u brojne sudske sporove s kolegama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Kujundžić vratio se poslu u Kliničku bolnicu Dubrava gdje je šef zavoda za gastroenterologiju.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo