GDJE JE NESTALO ONO PRAVO LJETO? /

Temperature idu do 31 stupanj, ali kiša će nam stalno remetiti planove. Evo kad stiže razvedravanje

Image

Razvedravanje meteorolozi očekuju od vikenda, međutim u unutrašnjosti zemlje i dalje kiša. Ljetne temperature od 35 stupnjeva s kojima smo se borili lani - nema na vidiku.

4.7.2018.
8:39
VOYO logo

Dok smo prošle godine na današnji dan mjerili temperature oko 30 stupnjeva i kupali se u moru na temperaturi od 25 stupnjeva, a odmah potom su temperature skakale i do 35, ove godine kupamo se u kiši i ipak nešto nižoj temperaturi. Štoviše, s obzirom na hladniji protekli tjedan mnogi se pitaju gdje je ono pravo ljeto?

Sudeći prema prognozama koje su pred nama, onakvo na kakvo smo navikli čini se tako brzo neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, danas u unutrašnjosti, osobito u zapadnim predjelima te ponegdje na sjevernom Jadranu promjenjivo, mjestimice uz kišu ili grmljavinske pljuskove, uglavnom u prvom dijelu dana. Meteorolozi DHMZ-a, pak, poslijepodne očekuju više sunčanih razdoblja. U Dalmaciji većinom sunčano i bez oborine. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu će poslijepodne zapuhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 24 do 28, na Jadranu do 31 °C.

I u četvrtak je na Jadranu moguć pokoji pljusak koji je ipak izgledniji na njegovu sjevernom dijelu i u gorskoj Hrvatskoj. U unutrašnjosti djelomice sunčano, a pljuskovi i grmljavina očekuju se prema večeri. Lokalno može biti i nevremena. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu 19 do 24, a najviša dnevna većinom između 26 i 31 °C. Četvrtak će inače biti najtopliji u idućih nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvedravanje, no i bura

U subotu, pak, prestanak kiše i razvedravanje sa zapada, no na Jadranu se očekuje umjerena do jaka bura, piše HRT

Pitanje je tako koliko će se uspjeti zagrijati more, čija je temperatura jučer, primjerice u Crikvenici jedva dosezala 21 stupanj koliko je ondje izmjereno i jutros. Turisti koji su na dubrovačkom i zadarskom području nešto su veće sreće jer su ondje jutros u 8 sati izmjerena 23 stupnja.

Prema sedmodnevnoj prognozi primjerice za Zagreb, u danima pred nama smjenjivat će se kiša i sunce, a temperatura do 28 stupnjeva. Slično će biti i u Slavoniji, primjerice u Novskoj ili Osijeku gdje se samo u četvrtak očekuje temperatura od 30 stupnjeva.

Image

Temperatura do 29 stupnjeva, prema sedmodnevnoj prognozi, predviđena je za Rijeku gdje nakon subote ipak nije vidljiva kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Stupanj više ići će temperatura u Zadru, Splitu i Šibeniku gdje se očekuje sunčano vrijeme.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo