Gadafi Mesića molio za pomoć

23.8.2011.
9:40
VOYO logo

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić na svoju se inicijativu u ponedjeljak sastao s veleposlanicima Narodne Republike Kine, Ruske Federacije te SAD-a kako bi im prenio osobnu poruku pukovnika Moamera Gadafija koju je primio prošlog tjedna, a koju Gadafi ranije nije uspio prenijeti zemljama koje su igrale ključnu ulogu u organiziranju i vođenju vojnih operacija u Libiji.

"Iz prve ruke mogu potvrditi kako je pukovnik Gadafi bio spreman potpuno se povući iz javnog i političkog života, uz čvrsto obećanje da neće biti prepreka ni uvođenju višestranačkog sustava ni reformama, ali uz uvjet da prethodno prestanu napadi NATO-a. Mogu također potvrditi da je vlast u Tripoliju pokušavala s tom porukom preko svih raspoloživih kanala doprijeti do zemalja koje su vodile vojne operacije u Libiji", stoji u Mesićevoj izjavi za javnost koju prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj izjavi bivši se predsjednik osvrće na pobunu u Libiji, te uzvratnu akciju zračnih snaga NATO-a i pomorskih snaga Atlantskog saveza.

"Ne ulazeći u ocjenu Gadafijeva režima, bez ikakvih iluzija o njegovome karakteru u kontekstu onoga što smatramo demokracijom, ali i uz punu svijest o strogo sekularnom karakteru vlasti što je srušena, izražavam žaljenje zbog toga što su borbe posljednjih mjeseci, uključujući i udare NATO-a, a posebno jučerašnje borbe za kontrolu nad Tripolijem, odnijele velik broj civilnih žrtava", zaključuje Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Rat u Libiji

Vezani članci:

arti-201108220001006 arti-201108210156006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo