dan D u utorak / Fuchs o COVID potvrdama: 'Ne očekujem velike probleme.' Otkrio koje su sankcije za one koji se neće htjeti testirati

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Odbacio je kritike nekih sindikata da nisu dobili detaljne upute kako će se sve provoditi

14.11.2021.
13:33
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrazovanja Radovan Fuch rekao je da ne očekuje "velike probleme" s uvođenjem COVID potvrda koje od utorka postaju obavezne i u obrazovanju. 

"Nekih problema će biti kako to već je kad se nešto uhodava", kazao je ministar danas nakon obilaska Interlibera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacio je kritike nekih sindikata da nisu dobili detaljne upute kako će se sve provoditi. Sindikat Preporod je izašao s dokumentom "Upute o postupanju povjerenica i povjerenika koje će se odnositi na zaštitu članica i članova Sindikata kojima je zabranjen ulazak i rad u prostorijama školske ustanove". U njemu se navodi da svatko tko ne bude mogao ući u školsku ustanovu sastavi službenu bilješku koju su član ili članica sindikata dužni su čuvati do sastavljanja tužbe i pokretanja sudskog spora. 

"Ne znam što misle da će se zbivati. Mi znamo vrlo dobro koliko našeg osoblja bi se trebalo testirati, po našim evidenicijama je to 22,5 tisuće ljudi… Ne vjerujem da će biti velikih pretjeranih problema", kazao je ministar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji se ipak ne žele ni cijepiti ni testirati neće moći ući u prostorije institucija", dodao je.

Na pitanje koje će biti sankcije u tom slučaju, kazao je da se prvo može krenuti s opomenama, a da otkazi sigurno nisu prvi u tom procesu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za cjelokupnu organizaciju zaduženi su ravnatelji institucija. 

"Imamo velikih škola s 800 učenika i vrlo malih s 15. Isto je i sa sveučilištima. Neće ministarsto ići po školama i organizirati nastavu", poručio je Fuchs dodajući da se nada da neće biti prosvjeda pred školama.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo