sve prljavija igra / Franković: Članovi dubrovačkog HDZ-a dobili SMS prijetnje

Image
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Ne želim optuživati političke suparnike, ali jasno poručujem svim članovima da ovo nije došlo od nas, rekao je

28.5.2021.
15:16
Grgo Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković rekao je u petak da su članovi stranke u Dubrovniku dobili SMS poruku kojom im se prijeti isključenjem iz stranke ne budu li aktivni na nedjeljnim izborima, ističući da ta poruka nije došla iz HDZ-a.

"Ne budete li aktivni na nedjeljnim izborima bit ćemo vas prisiljeni sankcionirati izbacivanjem iz članstva u stranci. HDZ Dubrovnik po nalogu Branka Bačića, glavnog tajnika. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku za ništa", pročitao je poruku Franković i istaknuo kako ne želi nagađati tko joj je autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o nečijoj političkoj slabosti, pa želi izazvati reakciju. Ne želim optuživati političke suparnike, ali jasno poručujem svim članovima da ovo nije došlo od nas", rekao je Franković i najavio da ovaj slučaj neće prijaviti izbornom povjerenstvu.

Istaknuo je kako mu je nevjerojatno da postoje ljudi koji sitnim manipulacijama žele prijetiti ljudima, poručivši da u HDZ-u ne žele biti takvi, već oni koji okupljaju, te da on nije samo kandidat HDZ-a, već želi biti kandidat svih građana Dubrovnika. "Želim da moji birači budu svi, bez obzira na političku opciju", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franković je napomenuo da je protekli gradonačelnički mandat bio uspješan i izazovan s ostvarenih preko tristo projekata, ali i s godinom pandemijske krize.

"Na tu krizu, zdravstvenu i financijsku, uspješno smo odgovorili i pred nama je vrijeme oporavka i odgovornog upravljanja. Pokazali smo da znamo kako jer su turističke brojke sve bolje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić najavio je da će ostvariti daljnje prometno povezivanje izgradnjom autoceste do Osojnika, brze ceste do Zračne luke te Pelješke ceste, a uz sedam luka koje su počeli graditi izgradit će, kaže, još i Pernu i Prigradicu.

Za svoga protukandidata Božu Petrova iz Mosta kazao je da je u kampanju ušao bez programa, već sa šesnaest vrlo uopćenih teza, što smatra neozbiljnim i neodgovornim prema biračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo