FRANJO TUĐMAN JUTROS U SPLITU OSVANUO S KERUMOVOM VREĆICOM NA GLAVI: / Uz postolje su stavljene svijeće i jedno pismo

Image
Foto: Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL

Netko je na spomeniku Franji Tuđmanu preko lica stavio Kerumovu žutu vrećicu kako bi ukazao na neadekvatno mjesto gdje je postavljen

7.10.2019.
11:30
Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Jutros je na Rivi u Splitu uočeno kako je netko prekrio lice na spomeniku Franji Tuđmanu s Kerumovom žutom vrećicom. Osim toga, uz postolje kipa su stavljene svijećice i poruka u kojoj piše da mjesto nije adekvatno za spomenik prvom predsjedniku, piše Slobodna Dalmacija.

"Paljenjem ovih lumina i stavljanjem poveza na umorne predsjednikove oči želimo pokazati kako ovo nije adekvatno mjesto na kojem bi naš prvi predsjednik trebao biti. No, postoji li uopće javni prostor koji nije u našem gradu isprostituiran bankomatom ili štekatom na kojem bi naš predsjednik uspravno stajao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš pogled

Treba li naš prvi predsjednik biti na najneuglednijoj splitskoj okuci, s koje mu pogled puca na svakodnevnu tuču taksista, na nesnosnu prometnu gužvu, koju mu je sposobni Vela stavio pod nos i to bez da prizna grešku, te se barem predsjedniku, ako ne nama građanima ispriča? Mora li naš prvi predsjednik gledati privremeno nedovršeni pločnik Turističke palače? Ne bi li reprezentativno mjesto za našeg prvog predsjednika trebalo biti očišćeno od ilegalnih reklama koje su mu stavljene iza leđa?", stoji u pismu.

Simbolična gesta

Tvrde da su napravili simboličnu gestu i stavili povez prvom predsjedniku na oči kako ne bi morao sve to gledati. "Pobogu, vi odgovorni i na pozicijama, koji možete za predsjednika napraviti mnogo više, stojite skrštenih ruku. Predsjednice naša, što ne uzmete Škoru pod ruku, dođete pred predsjednika, ako imate imalo poštovanja, i ne zapjevate nad kletom sudbinom ovoga kipa? Vi, časne udruge branitelja, što ne dignete glas nad jadnim položajem našeg prvog predsjednika, pod čijim smo vodstvom krvavo stekli našu nezavisnu i jedinu domovinu?", napisano je u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo