FRANCUZI NAJAVILI PREKID POTRAGE ZA NESTALIM POMORCIMA: / Tražit će ih samo Alp Stiker? Sindikat pomoraca zavapio: 'Nastavite potragu'

Image

'Satelitske snimke koje toliko iščekujemo dolaze s odmakom od šest sati, potom je potrebno dva sata dok ih se pregleda. Prvi podaci mogli bi biti poznati tek večeras'

11.10.2019.
18:02
VOYO logo

Francuzi u najavili prekid potrage na Atlantiku za nestalim pomorcima potonulog Bourbon Rhodea u Atlantiku, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Potragu bi trebao nastaviti samo jedan brod, Alp Striker, javlja Dnevnik.hr.

Svi drugi brodovi bit će upozoreni da opreznije prolaze tim područjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat pomoraca uputio je dopis ITF-u u kojem traže nastavak potrage kao i dosad. Pismo je proslijeđeno francuskoj vladi, predsjednicu Emmanuelu Macornu, administrativnim službama u Luksemburgu te Vladi RH.

Udruga pomoraca Nautilus International u kojoj je 20.000 članova iz Velike Britanije, Nizozemske i Švicarske od francuske vlad traže nastavak potrage za pomorcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stižu nove satelitske snimke

Na prijedlog Sindikata pomoraca Hrvatske, udruga ITF je uputila pismo na sve institucije koje mogu utjecati na to da se potraga nastavi. Radi se o udruzi The International Transport Worker's Federation koja objedinjuje 670 podružnica diljem svijeta i predstavlja oko 18.5 milijuna transportnih radnika, doznaje Dnevnik.hr od glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske Nevena Melvana.

"Satelitske snimke koje toliko iščekujemo dolaze s odmakom od šest sati, potom je potrebno dva sata dok ih se pregleda. Prvi podaci mogli bi biti poznati tek večeras", kazao je Melvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo