ogorčeni susjedi / FOTO, VIDEO Zvali su ga 'kraljem otpada', ali susjedi najavljuju prosvjed: 'Svi nas ignoriraju, a štakora i smrada ima sve više'

Otpad koji se prelijeva na dječji park, nesnosni smrad, štakori kojih ima sve više svakim danom... Stanovnici Kozari Puteva tvrde da je za sve to kriv Sulejman Beriša Nane, tzv. 'kralj glomaznog otpada'

15.6.2018.
13:40
VOYO logo

O Sulejmanu Beriši Nane prije nekoliko mjeseci pisalo se kao o "kralju krupnog otpada", čovjeku koji u IV. odvojku Kozari puteva ima poveće dvorište koje je prepuno otpada. Tada se gospodina Berišu predstavljalo kao čovjeka "koji zna kako se reciklira", no sudeći prema dojavama koje nam redovito dolaze od njegovih susjeda, priča je ipak malo drugačija.

Naime, okolni stanovnici Kozari Puteva tvrde kako se godinama već bore s njim i njegovim otpadom. Navode također da mu barem jednom godišnje dođu iz Grada i očiste dvorište koje je ponovno zatrpano u roku pola godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučili smo razgovarati s obje strane ovog slučaja. U razgovoru zaVijesti.hr, jedna od susjeda je ispričala da na njihovu borbu s nevjerojatnim smradom i štakorima svi okreću glavu. Ogorčeni susjedi najavili su prosvjed već ovu nedjelju. Tako je jedan od stanovnika predložio u Facebook grupi "Kozari Putevi - Kozari Bok" da pozovu i policiju. 

"Ljudi, tko je za da se ovo odlagalište otpada riješi iz našeg kvarta? Da pozovemo policiju i peticija da se potpiše u nedjelju u 12 sati. Što nas bude više, veće su nam šanse da će se to riješiti", poziv je na prosvjed, a na koji su se mnogi u komentarima pozitivno oglasili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

IZVOR: (Čitateljica Vijesti.hr, Screenshot Facebook)

"Par puta je dobivao i od Grada materijal za kuću da napravi za svoju obitelj budući da su socijalan slučaj, ali bi dotični svaki put to samo prodao nekome. Dotični nam sam kaže da je on nacionalna manjina i da mi njemu ne možemo apsolutno ništa. U par navrata je tražio da mu isplatimo 50.000 eura pa da će onda on otići, a zemljište uopće nije njegovo. I sada kao da nije dovoljno da u svom dvorištu gomila taj otpad, sad se proširio i na dječji park koji je odmah do njega", tvrdi jedna od susjeda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

FOTO: (Čitateljica Vijesti.hr)

S druge strane, Sulejmanov sin Samir Halilović Beriša, koji već godinu dana radi i boravi u Belgiji, u razgovoru s Vijesti.hr demantira te navode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričavam se svim susjedima u očevo ime, nije mi drago što tako živi. Kad sam vidio fotografije dvorišta, nisam mogao vjerovati. Ali susjedi peticijom neće moći ništa", kazao je Samir, naglašavajući žaljenje što je do toga došlo. 

Ističe da, ako susjedi žele izbaciti njegovog oca i obitelj s tog područja, mogu slobodno, ali neka im onda isplate 50.000 eura za otkup dvorišta. Samir također nadodaje da je priča susjeda dvosjekli mač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žale se na otpad, a svi susjedi u krugu 50 metara su redovito donosili krupni otpad mom ocu. Svako malo bi ostavljali smeće, oca bi pitali mogu li ostaviti krevet, on bi, naravno, pristao...", objašnjava Samir.

No, susjedi su najviše ogorčeni na to što nitko od institucija i nadležnih nije reagirao s obzirom na to da su već nekoliko puta pisali peticije i ulagali žalbe. A o smradu, kažu, ne žele ni pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvorište nam je puno štakora, a o smradu vam neću ni pričati jer se to riječima ne može opisati. I još uz sve to i kanalizacija smrdi na kilometre. Već smo se par puta svi žalili i pisali peticije, ali nitko nam nije pomogao. Svi su samo okrenuli glavu i rekli nam da se odselimo. Možda bi se i odselili da imamo tu mogućnosti. Ali je vrijeme, nažalost, takvo da se preživljava.

Suprug i ja smo se vratili iz Njemačke zato jer je ovo naša domovina, tu smo odrasli i ovdje nam je obitelj i odlučili smo se boriti za život ovdje. Ali iz dana u dan uviđamo da je to ogromna pogreška. Ovdje život imaju samo sabornici i nacionalne manjine, a mi ostali, eto kao i da ne postojimo", zaključila je sugovornica za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sve te primjedbe Sulejmanov sin ponavlja žaljenje za takvom situacijom, ali za krivca drži saborskog zastupnika nacionalnih manjina, Veljka Kajtazija koji, kako kaže, "ne radi svoj posao". Samir je već načuo za probleme prije nekog vremena pa je u srijedu na svom Facebook profilu objavio i snimku u kojoj se obraća susjedima koji su se žalili na nesnosan smrad i nagomilani otpad.

Uz njegovo dopuštenje prilažemo snimku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslali smo upit Gradu Zagrebu po pitanju vlasništva dječjeg parka te kakav je postupak za stanovnike ukoliko žele riješiti navedeni problem smrada i štakora. Do okončanja ovog članka, odgovor još nije stigao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo