PREDSJEDNIK U SINJU / FOTO, VIDEO Milanović tvrdi da je zahtjev tužiteljstva BiH političko pitanje, govorio o mjerama: 'Tu nas je 500 bez kontrole'

Nije loše da mjere traju još koji tjedan čisto radi dojma koji RH ostavlja zbog sezone, kazao je predsjednik komentirajući mjere

8.8.2021.
16:17
VOYO logo


Predsjednik Zoran Milanović u pratnji supruge Sanje Musić Milanović sudjeluje na Sinjskoj alki. Tom prilikom predsjednik je dao izjavu za medije. 

Milanović je kazao da će nakon Alke govoriti o međunarodnoj zamolnici tužiteljstva Bosne i Hercegovine vezano uz postupke protiv hrvatskih ratnih zapovjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se od politike ne može pobjeći. Znate moj stavi i stav moje Vlade i mene kao premijera iz 2015. Taj zaključak o nesuradnji u takvoj vrsti postupak je na snazi. Puno je manji problem tehničke naravi hoćemo li surađivati ili ne, nego činjenica da takve optužnice i istrage uopće dolaze. To je ogroman problem", kazao je predsjednik.

Na pitanje zašto je on prvi koji je nešto rekao o zamolnicama s obzirom da premijer Andrej Plenković neko vrijeme, predsjednik je kazao: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, ne mogu to komentirati. Mogu odgovarati za sebe. To znam neko vrijeme kao i on i znam što sam kao premijer na vladi usvojio 2015. i dok to Vlada ne ukine i ne promijeni, a ova vlada to nije ukinula, to važi. Možda premijer imajući to na umu nije smatrao potrebnim to komentirati, ali ja smatram potrebnim jer je to vrsta sabotaže. To je trovanje odnosa između dviju država. Prošlo je 6 godina otkako sam o tom govorio, sad ću morati opet", kazao je Milanović. 

Komentirao je i zahtjev sinjskog gradonačelnika Mire Bulja za ukidanjem mjera tijekom Alke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da nas ovdje ima 500 bez ikakve kontrole. Ne znam, nije loše da mjere traju još koji tjedan čisto radi dojma koji RH ostavlja zbog sezone. Ima puno nelogičnih i blesavih stvari i moramo se u to uklopiti. Deveti, deseti mjesec i mislim da je to gotovo. Bio bih strpljiv još malo", kazao je. 

Na kraju se još jednom osvrnuo na zamolnice tužiteljstva BiH te kazao da se ne radi o pravosudnom, već političkom pitanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo