FOTO: / U Zagrebu ozlijeđeno dvoje ljudi, Osječani 'plivaju'

Oluja koja je u ponedjeljak zahvatila Zagreb porušila je 80 stabala, a dvije osobe su ozlijeđene.

22.6.2010.
17:45
VOYO logo

U protekla 24 sata na području grada Zagreba zbog kiše i jakog udara vjetra palo je oko 80 stabala, otpadali su žbuka i crepovi sa zgrada, a pritom su dvojica muškaraca zadobila lakše ozljede, oštećeno je oko 40 osobnih vozila i oko 15-ak električnih i telefonskih vodova, izvijestila je na konferenciji za novinare zagrebačka policija.

arti-201006220052006"Lakše je ozlijeđen 74-godišnji muškarac u Ilici prilikom pada zaštitne ograde gradilišta i 27-godišnji muškarac u Šišićevoj ulici prilikom pada stabla breze", rekla je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da su dežurne službe HEP-a i vatrogasci uklonili i sanirali štete kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje prometa.

Šteta prouzrokovana vremenskim nepogodama u Zagrebu još se zbraja, rekla je Bikić za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplave muče Slavonce, voda ušla u kuće

Zbog obilnih kiša, odnosno vode koja se prelila preko kolnika, na području PU osječko-baranjske nekoliko je cesta zatvoreno za promet, dio kuća i podruma je poplavljen, a s dviju farmi u prijepodnevnim satima evakuirana je stoka.

cate-201006220055004Na području Đakova za promet je zbog poplave zatvorena lokalna cesta Đakovo – Dragotin. U gradu Đakovu, u Preradovićevoj ulici kod Trgovačkog centra Plodine, voda je također preplavila cestu, no njome se zasad još prometuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Čepinu kod Osijeka za promet je zatvorena prilazna cesta autocesti (koja je prohodna), jer je voda poplavila obližnju lokalnu cestu Čepin – Čepinski Martinci. Voda je poplavila i u središte Čepina, u blizini zgrade Doma zdravlja.

Pazi most!

Zbog obilnih kiša trenutno je zatvorena i lokalna cesta u Petrijevcima, na potezu prema Podravskoj magistrali, te županijska cesta između Valpova i Bocanjevaca. Poplavljena je i cesta između Samatovaca i Petrijevaca, no promet se ondje ipak odvija. U Ladimirevcima prijeti potpuno urušavanje mosta, a voda je ponovno prelila cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Donjeg Miholjca promet je zbog obilnih padalina posebice otežan na dijelu ceste između Marjanaca i Črnkovaca, a na području Svetog Đurđa poplavljene su njive. Da bi se situacija olakšala voda se pokušava prepumpati.

arti-201006220031006Na području Baranje propala je lokalna cesta na dijelu gdje se ona, od "brijega", spušta prema samom mjestu. Također, poplavljena je i cesta D 212, kod skretanja za Karanac, no njome se prometuje, kao i cesta na izlazu iz Kozarca prema Belom Manastiru. Nekoliko kuća poplavljeno je u Petrijevcima i Samatovcima, kao i više podruma u Podravlju, a poplavljen je i dio Orljavske ulice u Tenji. U južnom predgrađu Osijeka, na tzv. Šeper pustari kod Panonije voda je doprla do pragova kuća, te se ondje više prilaznom cestom ne može prići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stradala stoka

S farme Kovač gaj u Valpovu, zbog vodene bujice, evakuirano je 800 svinja, koje su prebačene na farmu Kondrić kod Đakova.

Stanje je teško i na gospodarstvu koje se nalazi na potezu između nogometnog igrališta i obilaznice u Višnjevcu, s koje je zbog bujice izvučeno 70-ak svinja, od kojih nekoliko uginulih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006210554006 arti-201006210567006

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo