FOTO: / Tuga na svakom koraku, evo što ostaje kad se voda povuče

27.5.2014.
11:19
VOYO logo

Vodostaj kod Gunje pada 29 centimetra dnevno, kod Slavonskog Broda 35, Županje 29, a Slavonskog Šamca 31 centimetar dnevno.

U Gunji su vatrogasci počeli s dezinfekcijom prometnica i graničnog prijelaza Gunja. Mještani pokušavaju spasiti nešto iz potopljenih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U funkciji je i crpna stanica Konjuša kod Gunje radnog kapaciteta 5.000 litara vode u sekundi, a koja je i sama bila djelomično pod vodom zbog čega do sada nije bio moguć njezin rad.

Radovi na izgradnji prednasipa kod Rajevog Sela u tijeku

Iz Hrvatskih voda također napominju kako i dalje traju radovi na izgradnji prednasipa kod Rajevog Sela, a radovi bi trebali biti gotovi do nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodostaj rijeke Save kod Županje u 9 sati iznosio je 882 i u opadanju je.

Problemi sa smještajem stanovnika poplavljenih područja

Za evakuirane stanovnike poplavljenih područja na istoku zemlje koji su smješteni u prihvatne centre i sportske dvorane traži se prikladniji smještaj dok se ne uspiju vratiti u svoje domove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Milanka Opačić rekla je da imaju problema sa smještajem, jer u Slavoniji nema puno hotela, ali da su neke kapacitete već pronašli. Podsjetila je da svi ugroženi u poplavama imaju pravo na jednokratnu pomoć i pozvala one koji se za pomoć nisu prijavili da to učine, piše Media Servis.

Potreba za psihosocijalnom pomoći stradalima

Voditeljica tima za pružanje psihosocijalne podrške mještanima poplavljenih i evakuiranih sela u županjskoj Posavini Nataša Grundman-Slavić kazala je da su prvotne potrebe za smještajem i sigurnošću ljudi s poplavljenih područja zadovoljene, ali da se posebice kod ugroženih skupina kao što su djeca, žene i starije osobe, zbog visoke napetosti, uočava potreba za psihosocijalnom i prvom psihološkom pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo