FOTO: / Snježna oluja stigla u Hrvatsku, temperature sve niže, zagrebačke službe u pripravnosti

27.12.2014.
14:31
VOYO logo

Od 18 sati zimska je oprema obavezna na svim cestama općina i gradova na prstenu grada Rijeke; Bakar, Čavle, Viškovo, Klana, Matulji te zaleđa općina Opatija, Lovran, Moščenička Draga i grad Kastav.

Moguća poledica

Snijega ima i na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje. U većem dijelu ostatka unutrašnjosti kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti na sljedećim cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju:

- dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, - dionica stare ceste kroz Gorski kotar DC3 Zdihovo-Delnice, - dionica Jadranske magistrale DC8 Rupa-Matulji, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica (D3)-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica (DC8)-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5062 Crni Lug- Mrzle Vodice - G. Jelenje, ŽC5060 Bakar-Meja, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk i ŽC5017 Rupa-Saršoni (Petrolejska cesta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavezna zimska oprema

Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Rab-Novalja, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i trajektna linija Lopar-Valbiska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naoblačenje već zahvatilo zapadne dijelove zemlje

Naoblačenje je, zbog nadolazeće ciklone, već zahvatilo zapadne dijelove zemlje, osobito pogranično područje sa Slovenijom, sjeverni Jadran i Gorski kotar. Slab snijeg već pada na dijelu spomenutog područja, najviše u zaleđu Rijeke i Gorskom kotaru. U Dalmaciji i Slavoniji se zadržava vedro, no i tamo će se do kraja dana jače naoblačiti, javlja Crometeo.

Zagreb spreman za snijeg

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju: navečer i noću, kada se očekuje snijeg, ne krećite na put ako ne morate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačke ceste s 13.000 tona soli i 500 ljudi raspoređenih u 227 ekipa spremne su za najvljeni snježni pokrivač, javlja HRT.

"Čitavu noć nastojat ćemo osigurati pristup biralištima. Pretpostavlja se kako neće pasti više od 20 centimetara snijega, i nikakvih većih problema i zastoja ne očekujemo", izjavio je direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić. Na ruku im ide i to što će snijeg padati noću u vrijeme vikenda kada nema gužve na cestama. Spremni su i za daljnje oborine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo