ČETVRTAK, 23:01:49 /

FOTO Seizmološka služba zabilježila pad letjelice u Zagrebu. Zapisi registrirani na šest postaja u trajanju od 120 sekundi

Image
Foto: Seizmološka služba

Zahvalili se Gradu Zagrebu, odnosno Gradskom uredu za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost na doniranim instrumentima čije zapise su dijelom koristili za ovu analizu

12.3.2022.
22:13
Seizmološka služba
VOYO logo

Pad sovjetske letjelice u četvrtak navečer zabilježili su i seizmografi u Zagrebu, izvijestila je Seizmološka služba Hrvatske. 

"Pad letjelice Tu-141 10.03. zabilježen je na seizmološkim postajama u zagrebačkom području. Izvor seizmičkih valova vrlo je blizu mjesta pada, a trenutak udara bio je u 23:01:49", naveli su pa objavili podatke s uređaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govore kako su na slici prikazani zapisi registrirani na šest postaja u trajanju od 120 sekundi, a na kojima su jasno vidljivi nailasci seizmičkih valova uzrokovani padom letjelice na području Jaruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultati preliminarne analize ukazuju kako je izvor seizmičkih valova lociran vrlo blizu mjesta stvarnog pada letjelice, a trenutak udara bio je u 23:01:49 h prema lokalnom vremenu", zaključili su pa podijelili i fotografiju lokacije epicentra.

Image
Foto: Seizmološka služba

(Izvor: Seizmološka služba)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo