DRAMA NA SPLITSKOM ŽNJANU, JEDAN OD UGOSTITELJA NAJAVIO ŠTRAJK GLAĐU: / 'Sve ću dići u zrak ako se inspektori vrate!'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
24.10.2017.
11:42
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Na Žnjanski plato stigli su građevinski inspektori Ministarstva graditeljstva, dva bagera te interventni policajci kako bi najavili početak rušenja ilegalno sagrađenih objekata na Žnjanskom platou.

Dolazak građevinske inspekcije na Žnjan nije protekao u miru. Vlasnik nelegalne dječje igraonice i kafića "ST Žnjan" s krova je prijetio da će sve dignuti u zrak ako se inspektori ponovno vrate. Najavio je i trodnevni štrajk glađu, a rekao je da neće ni piti dok vlastoručno ne razmontira ilegalni objekt. Novinarima i fotoreporterima zaprijetio je da će dobiti "čekićem u glavu" ako ga nastave snimati, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa splitskog se Žnjana nakratko začuo i zvuk bagera koji su trebali početi s rušenjem 30-ak objekata koji su se s godinama ilegalno proširili izvan dopuštene kvadrature te samim time prekršili zakon, no na koncu su se inspektori i ugostitelji uspjeli dogovoriti.

Inspektori su dali ugostiteljima rok od tjedan dana da dovrše započetu demontažu 30-ak svojih nelegalnih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

RUŠENJE ILEGALNE GRADNJE: Na Žnjanski plato stigli inspektori Ministarstva graditeljstva, bageri i interventna policija

Image

RUŠENJE ILEGALNE GRADNJE: Na Žnjanski plato stigli inspektori Ministarstva graditeljstva, bageri i interventna policija

Koncesijska odobrenja vlasnicima kafića, izdana od strane Grada, istekla su sa zadnjim danom prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žnjanski su ugostitelji već u ponedjeljak, kada su bageri stigli na priobalno područje Žnjana, odnosno žnjanski plato, počeli sami uklanjati svoje objekte, skidati natpise i sve ostalo što se dalo spasiti prije nego bageri krenu u akciju.

Ugostitelji tek s tugom mogu gledati kako bageri koji služe Ministarstvu graditeljstva ruše sve pred sobom, a prema nekim informacijama na žnjanski je plato najavljen i dolazak glasnogovornice Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, ugostitelji su tužili državu zbog vlasništva na pomorskom dobru te su podnijeli zahtjeve za legalizaciju izgrađenih objekata. Nadali su se da će tako Ministarstvo graditeljstva na čijem je čelu HNS-ov predsjednik, Predrag Štromar, odustati od najavljenog rušenja. No Ministarstvo se nije dalo smesti u svojem naumu.

Potom je iz Grada Splita stigla odbijenica na zahtjeve za legalizaciju jer se, kako je naglasio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, ovdje radi o pomorskom dobru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo