[FOTO] ROVOVSKA BITKA PROTIV KORONAVIRUSA NA ISTOKU HRVATSKE: /

Ovako sprječavaju građane da idu na izletište u jeku pandemije

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Gradske vlasti Slavonskog Broda odlučile su iskopati rovove i posipati šljunak na prilazima izletištu Poloj,

14.4.2020.
16:09
Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

Građane je lijepo vrijeme diljem Hrvatske izmamilo u prirodu te gradske parkove i izletišta, unatoč preporukama Stožera civilne zaštite da u jeku pandemije koronavirusa ostanu kod kuće i izlaze samo kada zaista moraju. ista je situacija i u Slavonskom Brodu, gdje su gradske vlasti na neobičan način odlučile doskočiti na kraj mnogobrojnim rekreativcima koji krše odredbe.

Image

Ivica Galović/PIXSELL

Znakovi nisu bili dovoljni

Tako su one koji su se uputili prema rekreacijskom centru Poloj u Splavarskoj ulici iznenadili rovovi i barikade od šljunka posred ceste i pješačke staze. Bila je to dodatna zaštitna mjera, jer ranije postavljena signalizacija nije sprječavala neodgovorne pojedince da automobilima i biciklima dođu na omiljeno izletište, piše Večernji. Ranije su postavljene prepreke s prometnim znakovima, kako bi se spriječila veća okupljanja izletnika u Poloju, na riječnim splavima na Savi te na nasipu u Splavarskoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ivica Galović/PIXSELL

Nema novih slučajeva, jedna osoba izliječena

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa i to već četvrti uzastopni dan, a potvrđen je i prvi slučaj ozdravljenja osobe koja je bila zaražena, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva od čega je 17 aktivnih te po jedna izliječena osoba i jedna umrla osoba.

U karanteni su do sada bile ukupno smještene 24 osobe u samoizolaciju, od čega je 11 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije te se trenutno u karanteni nalazi 13 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ivica Galović/PIXSELL

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo