FOTO: / PREDSJEDNICA U SAVSKOJ Grabar Kitarović pjevali 'Zovi, samo zovi'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prvog dana dužnosti posjetila je branitelje koji prosvjeduju na Savskoj cesti u Zagrebu.

19.2.2015.
14:11
VOYO logo

Nekoliko minuta nakon 17 sati Kolinda Grabar-Kitarović je stigla u šator. S novinarima koji su je dočekali nije razgovarala, jer je žurila u šator gdje su je branitelji prosvjednici dočekali pjevajući joj: "Zovi, samo zovi".

Predsjednicu je dočekao i glasan pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je otišla do improviziranog oltara u Savskoj gdje se pomolila, javlja N1 televizija.

Ispunili ste obećanje. Zahvaljujem vam u ime branitelja i invalida Domovinskog rata. Hvala vam na pozivu na koji ćemo se odazvati", odgovorio je jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je prosvjednike pozvala da idućeg tjedna dođu u njezin Ured kako bi započeli dijalog oko rješavanja svih problema.

Branitelji su predsjednici Uručili poklone: cvijeće i rokovnik s logom predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planirani doček

Branitelji u Savskoj već su se u 13 sati "postrojili" ispred šatora te su nestrpljivo čekai dolazak predsjednice Kitarović.

Po stupanju na dužnost Grabar-Kitarović ažurirana je i službena stranica predsjednik.hr na kojoj je trenutačno životopis prve hrvatske predsjednice, njezin govor s inauguracije održane u nedjelju 15. veljače, kao i informacije o bivšim predsjednicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT javlja da je policija uhitila muškarca koji je pred braniteljskim šatorom prosvjedovao protiv nezaposlenosti.

Muškarac je u jednoj ruci držao bijele gaće, a u drugoj poruku "Ja imam PTSP od nerada" te "Posao ili kalašnjikov" i "Karamarko, odi doma". Branitelji su burno reagirali na njegov prosvjed. Dobacivali su mu da je Milanovićev plaćenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo