Željka Markić proglašena homofobom, Mirela Holy homofrendom godine

Proglašenjem Željke Markić homofobom, a Mirele Holy homofrendom godine mirno je i bez izreda danas popodne završio 13.

14.6.2014.
15:34
VOYO logo

Jednosatnu povorku središtem grada ove godine nisu pratili kordoni policije. Policije je općenito bilo znatno manje nego proteklih godina, a brojni Zagrepčani i turisti na ulicama su je blagonaklono pozdravljali i snimali, ili pak jednostavno ignorirali bez jasnih izraza netrpeljivosti.

Na završnom skupu na Zrinjevcu, koji je počeo Internacionalom u izvedbi lezbijskofeminističkog Le zbora, pročitan je proglas kojim su građani pozvani na solidarnost u borbi za ravnopravnost i dostojanstvo svih ljudi u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za titulu homofoba godine ove su se godine ''borili'' Ante Čorušić, Aleksandra Korać Graovac, Željko Reiner, Damir Stojić, Blanka Vlašić i Željka Markić. Titulu je osvojila Žaljka Markić iz Građanske inicijative “U ime obitelji”, kao osoba, obrazloženo je, koja je svojim javnim djelovanjem najviše pridonijela podjelama i neravnopravnom položaju LGBT osoba u hrvatskom društvu.

Homofrendom godine proglašena je predsjednica ORaH-a Mirela Holy, a nominirani su još bili Stipe Alfier, Željka Kamenov, Maja Sever, Nataša Janjić i Severina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirela Holy i ove je godine došla podržati povorku te je sudionicima zahvalila na tutuli, koju će, kako je istaknula, nastojati opravdati i svojim budućim radom u parlamentu.

Izrazila je i nadu da će Hrvatski sabor zakon o životnom partnerstvu donijeti još ovaj mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da na skupu nije bilo Željke Markić, sudionici su najavili da će joj “vrijedno priznanje homofoba godine naknadno dostaviti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo