Međunarodna biološka olimpijada / FOTO Ogroman uspjeh u Iranu: Gimnazijalac Luka osvojio srebro na prvom nastupu Hrvatske!

Image
Foto: Facebook / PMF-Biološki odsjek

Ovaj četveročlani tim učenika je po prvi put predstavljao Hrvatsku na sedmodnevnom natjecanju u Teheranu u Iranu

23.7.2018.
21:00
Facebook / PMF-Biološki odsjek
VOYO logo

Nastavlja se niz ogromnih uspjeha za Hrvatsku, a ovog puta radi se o natjecanju na kojem je sudjelovalo čak 270 učenika iz 70 zemalja svijeta. Naime, u prvom nastupu za Hrvatsku na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi u Iranu, četveročlani učenički tim je briljirao pa je tako splitski gimnazijalac Luka Bulić Bračulj (III. gimnazija, Split) osvojio srebrnu medalju, a odlične i zapažene rezultate ostvarili su i Mirna Reljić (V. gimnazija, Zagreb), Kian Bigović Villi (XV. gimnazija, Zagreb) i Elizabeta Gegić (XV. gimnazija Zagreb). 

Ovaj četveročlani tim učenika je po prvi put predstavljao Hrvatsku na sedmodnevnom natjecanju u Teheranu u Iranu. Natjecanje se održavalo od 15. do 22. srpnja, a u pratnji ovih genijalnih učenika putovale su i dr. sc. Andreja Lucić i dr. sc. Petra Cvjetko koje su sudjelovale u odabiru učenika te zajedno sa suradnicima s Biološkog odsjeka PMF-a u Zagrebu učenike pripremale za natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je Međunarodna biološka olimpijada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o prestižnom natjecanju učenika u znanju i rješavanju složenih problema u biologiji. Učenici su tako tijekom prvog dana natjecanja rješavali četiri praktična zadatka koja iziskuju spretnost u eksperimentalnom radu, preciznost i grafičku i matematičku pismenost te znanstveni pristup u interpretaciji rezultata. Drugi dan natjecanja učenici su rješavali dva teoretska testa u trajanju od tri sata tijekom kojih je potrebna koncentracija te kreativnost u rješavanju složenih problemskih zadataka iz različitih područja biologije. Njihov odlazak na natjecanje u Teheran financijski je poduprlo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Cijeloj ekipi iskrene čestitke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo