[FOTO] NOVI KORONA PARTI, OVOG PUTA U DARUVARSKIM TOPLICAMA: / 'Ovo je tempirana bomba i prijetnja svim našim građanima'

Image
Foto: Bjelovar live

Brzo je reagirala i Županija, koja je , kao osnivač razriješila ravnateljicu

23.3.2020.
16:24
Bjelovar live
VOYO logo

U Daruvarskim toplicama došlo je do većeg okupljanja unatoč zabrani. Čitatelj portala Bjelovar live snimio je fotografije za koje tvrdi da su nastale u nedjelju oko 21.30 sati u predvorju liječilišnog hotela Termal u Daruvarskim toplicama.

"U Daruvarskim toplicama na sreću nema oboljelih, nema pozitivnih, a tamo je župan Damir Bajs potpuno opravdano smijenio ravnateljicu zbog rada ugostiteljskog objekta u okviru toplica, što je suprotno mjerama i preporukama Civilnog stožera. Stoga smatramo taj korak potpuno opravdanim", upravo je rekao ministar zdravsta Vili Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike skupine bez ikakve zaštite

Image
Foto: Bjelovar live
Image
Foto: Bjelovar live

Foto: Bjelovar live

Na fotografijama se vidi velika skupina ljudi koja sjedi u predvorju i razgovara bez da poštuje propisane mjere izbjegavanja socijalnog kontakta od najmanje dva metra, a još manje mjere zaštite ili samoizolacije.

„Ovo je potencijalno mjesto zaraze, a mjere i odluke koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite u Daruvarskim Toplicama uopće ne vrijede“, rekao je čitatelj za Bjelovar live.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Daruvarskih toplica nema odgovora, no gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček je zgrožen.

'Tempirana bomba'

„Daruvarske Toplice u ovom trenutku su tempirana bomba potencijalnog širenja koronavirusa na cijeli Daruvar i okolicu. Zaista su prijetnja svim našim građanima! Zašto? Zato jer se prema saznanjima koje imam ondje ne poštuju mjere Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite. Upravo sam danas od Nacionalnog i Županijskog stožera zatražio donošenje hitnih mjera oko Daruvarskih Toplica. Pazite, ondje radi 180 djelatnika, a ima 200-tinjak pacijenata ne samo iz Hrvatske, već i iz inozemstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, je li tko provjerio te ljude i moraju li oni biti u samoizolaciji? To je samo dio pitanja na koje hitno treba odgovoriti. Apsurdno je da se po bolnicama otkazuju sve operacije, a u Daruvarskim Toplicama se primaju novi pacijenti koje šalje Ministarstvo zdravlja. O čemu govorimo? O borbi protiv koronavirusa? U ostatku Hrvatske možda da, ali ne i u Daruvarskim Toplicama“, uzrujan je gradonačelnik Lneniček.

Promtno je reagirala i Bjelovarsko bilogorska županija, kao osnivač lječilišta. Župan Damir Bajs u ime osnivača Daruvarskih toplica na temelju saznanja o kršenju odluka Stožera civilne zaštite RH i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, vezanih uz sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, zatražio je od Upravnog vijeća toplica da se razriješi ravnateljica Mira Zakora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćeno iz Bjelovarsko-bilogorske županije, ugostiteljski objekt unutar Daruvarskih toplica u međuvremenu je zatvoren.

Nakon razrješenja ravnateljice Daruvarskih toplica za obnašateljicu dužnosti ravnatelja imenovat će se njezina zamjenica dr. Stojanka Lukačin, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo