U Zagrebu, Puli i Splitu /

FOTO 'Moje tijelo, moj izbor': Diljem Hrvatske prosvjeduje se protiv korona mjera koje će biti obvezne 15. studenog

Image
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Prosvjed protiv covid potvrda održan je večeras u Puli, Zagrebu i Splitu

9.11.2021.
21:29
Srećko Niketić/PIXSELL
VOYO logo

Na Markovu trgu u Zagrebu ponovno su se večeras okupili prosvjednici, protivnici šireg uvođenja covid potvrda koje će od 15. studenoga biti obavezne u svim javnim i državnim službama, kako za njihove zaposlenike, tako i za građane koji budu dolazili u njihove prostorije.

Okupilo se oko 300 prosvjednika s lampionima, a sve je nadgledala interventna policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su rekli kako žele "zaustaviti ugnjetavanje građana te da Covid potvrde nisu za njih prihvatljive". Rekli su i kako "veliki broj ljudi umire jer ne mogu dobiti medicinsku zaštitu jer su bolnice blokirane Covid potvrdama i na druge načine".

Među prosvjednicima je bio i Vice Batarelo iz udruge Vigilare koji je održao govor. Na Markov trg su došli i odvjetnici koji nude pomoć svima koji će zbog neimanja covid potvrda imati potencijalne probleme pri dolasku na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA MARKOVOM TRGU /

Brojni građani pred premijerovim prozorom prosvjeduje protiv mjera i COVID potvrda, Vice Batarelo održao govor

Image
NA MARKOVOM TRGU /

Brojni građani pred premijerovim prozorom prosvjeduje protiv mjera i COVID potvrda, Vice Batarelo održao govor

Prosvjeduje se u Puli i Splitu

Građani su se na istoj lokaciji okupili i u ponedjeljak, noseći lampione. Poručili su da je to "simbolično svjetlo protiv tame" u koje nas, kako tvrde, uvode covid-potvrde. Najavili su "dolazak pred Vladu" svake večeri.

Prosvjed protiv covid potvrda održan je večeras i u Puli. Na trgu pored glavne gradske tržnice tristotinjak građana okupilo se u miran prosvjed protiv nošenja maski, covid potvrda i odluka Vlade vezanih za anticovid mjere.

Prosvjeduje se i na splitskoj Pjaci protiv novih korona mjera. Okupilo se stotinjak ljudi, koji kao i sinoć u rukama su držali lampione.

"Ovdje sam da bi se borila za slobodu. Nije ovo podjela na cijeljene i necijepljene. Moje tijelo, moj izbor", rekla je jedna prosvjednica za Dalmaciju danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su, kao i prethodnu večer, lampionima ispisali riječ "NE" te su pjevali domoljubne pjesme.

"Važno je da ne sebe ne preuzimamo krivnju koju nemamo. Sedam posto razlike u prenošenju, a mi ćemo u ponedjeljak dobiti otkaz", kazala je Splićanka, dok je jedan građanin zatražio da im se dokaže postojanje virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i jučer, s prosvjednicima su županijski vijećnik Marko Žaja (DP) i bivši gradski vijećnik Martin Mladen Pauk.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo