brodolomci / FOTO Katamaran s četveročlanom obitelji prevrnuo se u oluji. Na brodu je bilo i dvoje djece

Image
Foto: MRCC Rijeka

Akcija spašavanja uspješno je izvršena, a obitelj je prevezena u bolnicu

28.7.2022.
11:44
MRCC Rijeka
VOYO logo

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) u Rijeci jučer je dobila dojavu očevidaca o prevrnutom katamaranu između otoka Planik i Olib.

"Zaprimljena je dojava očevidaca o uočenim signalima pogibelji (signalne rakete), dok je istovremeno registriran radio-signal (radiofar označivač položaja u nuždi / EPIRB), odaslan s plovila imena 'Oktant', zastave Republike Francuske s četiri člana posade, od kojih dvoje maloljetne djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katamaran se prevrnuo na poziciji između otoka Planik i Olib te je odmah po dojavi u koordiniranu akciju traganja i spašavanja upućen spasilački brod Lučke kapetanije Zadar i brod Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar)", izvijestili su iz MRCC-a.

Srećom, akcija spašavanja uspješno je izvršena. Policijski su službenici po dolasku na poziciju prevrnutog katamarana, četveročlanu obitelj brodolomaca izvukli iz mora. Radilo se o državljanima Francuske koji su prevezeni u Zadar, gdje su ih u preventivnu zdravstvenu obradu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo