FOTO: / Dubrovnik bi mogao dobiti lebdeći teatar!

Arhitekt Davor Senečić osmislio je atraktivan projekt za Dubrovnik, kojim bi se oživio sjeverozapadni dio grada.

11.5.2011.
16:28
VOYO logo

U razgovoru sa dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem arhitekt Davor Senečić predložio je i ujedno izradio projekt koji bi Dubrovnik mogao učiniti još atraktivnijim gradom.

''Riječ je o projektu Gradac kojim bi se oživio taj dio Dubrovnika koji se trenutno koristi kao parkiralište. Maketa cijelog projekta vrijednog 10 milijuna kuna već se nalazi u uredu dubrovačkog gradonačelnika'', rekao nam je Senečić te ujedno dodaje kako je najveći problem financijske prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projektom se predviđa izgradnja atraktivnog parka, lebdećeg teatra, dvorane, trga i mosta za pješake koji bi spojio stari i novi dio grada. Senačić nam je rekao kako vjeruje da će se u konačnici naći zainteresirani investitor te će se njegova ideja ostvariti.

''Pred ulaskom smo u Europsku uniju te se tako otvara mogućnost korištenja velikog broja fondova i to je još jedan način za realizaciju projekta'', rekao je Senečić, te dodao da je riječ o 'privremenom' rješenju dok se u potpunosti ne odluči kakva će biti namjena tog dijela grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201104050499006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo