prometni kaos / FOTO Do ulegnuća mosta Sava ipak nije došlo. No zbog njegovog zatvaranja na obilaznici je gužva duga 12 kilometara

Image
Foto: PIXSELL

"Očekuje se uspostava dvosmjernog prometa zapadnim kolničkim trakom oko 18 sati", kažu iz Ministarstva

29.9.2021.
17:30
PIXSELL
VOYO logo

Nakon zatvaranja dionice autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić u smjeru Maclja zbog tehničkih problema na mostu Sava nastao je prometni kaos. Obilazni pravac je Ljubljanska avenija-Ulica Velimira Škorpika-Aleja Bologne. 

Image
IZBJEGAVAJTE TAJ DIO /

FOTO Pogledajte kaos i kolonu od 12 kilometara na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić

Image
IZBJEGAVAJTE TAJ DIO /

FOTO Pogledajte kaos i kolonu od 12 kilometara na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić

Na obilaznici je trenutno gužva duga 12 kilometara. "Za sav promet zatvorena je autocesta A2 Zagreb - Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Maclja. Obilazak: Ljubljanska avenija - ulica Velimira Škorpika - Aleja Bologne. Zbog zatvaranja autoceste formirala se kolona u pokretu na zagrebačkoj obilaznici (A3) od Buzina prema Jankomiru, a duga je oko 12 km", objavio je HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google Traffic je na svojim kartama crvenom bojom označio kilometarsku gužvu, a stanje oko 17 sati je izgledalo ovako: 

Image
Foto: Google

Izvor: Google

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ophodari tvrtke Autoceste Zagreb - Macelj, koja upravlja obilaznicom, jutros su uočili velike vibracije te je dio mosta utonuo nekoliko centimetara. Iz tvrtke Autocesta Zagreb - Macelj ipak javljaju da do pomicanja mosta nije došlo.

''Prilikom redovne ophodnje autoceste uočene su pojačane vibracije na mjestu prijelazne naprave čeličnog dijela mosta preko rijeke Save, smjer Krapina upornjak Zagreb. Pregledom je utvrđeno da je došlo do oštećenja jednog oslonca (ležaja) konstrukcije na upornjak", pišu iz tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašavaju da šteta na mostu nije nastala i da nije došlo do ulegnuća mosta.

Ministarstvo: Nema nikakvog ulegnuća, ponovna uspostava prometa u 18 sati

Iz Ministarstva prometa su se u poslijepodnevnim satima oglasili priopćenjem koje u nastavku donosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavno na velike kolone koje su se stvorile zbog obustave prometa na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić, u smjeru Macelja ovim putem obavještavamo kako je do navedenog došlo nakon što su ophodne službe Autoceste Zagreb-Macelj u jutarnjim satima prilikom redovne ophodnje autoceste uočili pojačane vibracije na mjestu prijelazne naprave čeličnog dijela mosta preko rijeke Save smjer Krapina upornjak Zagreb.

Pregledom je utvrđeno da je došlo do oštećenja jednog oslonca (ležaja) konstrukcije na upornjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem također napominjemo kako prema informacijama od službi Autoceste Zagreb-Macelj nije uočen nastanak štete na mostu te nije došlo do ulegnuća mosta. Međutim, zbog sprječavanja nastanka oštećenja kao i sigurnosti odvijanja prometa dionica autoceste Jankomir - Zaprešić je privremeno zatvorena za promet. Tijekom dana dionica će biti otvorena za promet koji će se odvijati u skladu s privremenom regulacijom prometa dvosmjerno suprotnim zapadnim kolnikom. Očekuje se uspostava dvosmjernog prometa zapadnim kolničkim trakom oko 18 sati.

Isključenje vozila iz smjera istoka prema zapadu (za cilj autocesta A2) vrši se na čvoru Jankomir, a obilazan pravac je Zagrebačka avenija - Škorpikova ulica - Aleja Bolonje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cilju adekvatnog vođenja prometa zagrebačkom obilaznicom i sprečavanju nastanka iznimno velikih kolona vozila, molimo sve korisnike kojima je za cilj Grad Zagreb da ne koriste čvor Jankomir kao izlaz s autoceste, već da koriste druge čvorove (čvor Lučko, čvor Buzin, čvor Ivanja Reka)", piše u priopćenju.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo