[FOTO] ČITATELJ NET.HR-a OPISAO KROZ KAKVE SVE PATNJE PROLAZI PJEŠAK NA PUTU DO PLAŽE: / 'To vam je život pun adrenalina...'

Image

Revoltiran činjenicom da nitko ne reagira, jedan naš čitatelj pokušao je objasniti kako izgleda avantura jednog pješaka koji želi doći do plaže Rupa.

22.8.2018.
7:15
VOYO logo

Invaziju domaćih i stranih turista na jadransku obalu vrlo često ne prati i infrastruktura u gradovima na hrvatskoj obali. Jedan takav prilično bizaran slučaj opisao nam je čitatelj koji već godinama sa svojom obitelji ljetuje u Malinskoj na otoku Krku. Revoltiran činjenicom da nitko ne reagira, gospodin nam je pokušao objasniti kako izgleda avantura jednog pješaka koji želi doći do plaže Rupa.

"Ovo je prava poslastica za prometne inženjere i našeg ministra Butkovića. Na karti izgleda jednostavno, no u stvarnosti je malo kompliciranije", tvrdi naš čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tek što su izašli iz apartmana s malim djetetom u kolicima naišli su na prvi problem.

"Domaći si je dao za pravo i parkirao ispred rampe za invalide (u našem slučaju dječja kolica). Mislim da ga nitko neće kazniti jer ima riječku registarsku oznaku", piše naš čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kada su uspjeli zaobići prvi problem, stigao je drugi. Dobro, možda više jeziv prizor nego problem, ali svejedno. Kako objašnjava, jedan naš poznati trgovački lanac nije mogao bolju lokaciju pa otpad odlažu tik uz cestu.

"Još kad se dostavni kamion parkira ispred, nema šanse proći nego moraš hodati po glavnoj i vrlo prometnoj cesti", otkriva čitatelj i dodaje da je na tom mjestu već poginuo pješak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nesreće su na tom mjestu postavljeni ležeći policajci, ali su u međuvremenu maknuti. "Očito su nekom smetali...", ogorčeno komentira.

Image

Put ove obitelji nastavlja se do spuštenog rubnjaka na pločniku, ali koji se nalazi ispred, odnosno, iza pješačkog prijelaza što je prilično nezgodno za invalidska ili dječja kolica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A nema ti druge nego prijeći preko jer na ovoj strani više nema nogostupa", objašnjava čitatelj.

Image

A s druge strane ceste - novi problemi. "Kad smo prešli preko zebre na lijevu stranu (pošto desno nema nogostupa), uglavnom su parkirana vozila i nema ti druge nego hodati po cesti... Život pun adrenalina", ironično dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za kraj, čitatelj nam je poslao i dvije fotografije pješačkih prijelaza u kotlini u Malinskoj pred kojima nema ležećih policajaca iako se čini da bi morali ondje biti.

"Nakon prelaska ovih zebri naša avantura završava jer počinje pješačka zona sve do plaže. Još se samo moramo vratiti u apartman nakon kupanja", kaže naš čitatelj za kraj izrazivši nadu da će netko od nadležnih pročitati ovaj članak i učiniti nešto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo