FOTKANJE S HRVATSKIM VOJNICIMA / Otkopcala uniformu i pokazala majicu s porukom sto je danas IN

11.5.2015.
12:12
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic nalazi se u glavnome gradu Afganistana, u dijelu sjedista misije Odlucna potpora namijenjenom casnicima VIP.

Oaza mira

Taj kompleks poznat kao 'Florence village' predsjednica naziva 'oazom mir'« i dobro ga poznaje. U njemu, u tom kontejnerskom naselju uvijek je odsjedala kada je kao pomocnica glavnog tajnika NATO-a za diplomaciju boravila u Afganistanu, zemlji za koju je rekla da se u nju zaljubila od prvog posjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti boravci racunaju se kao radni dani u misiji ISAF-a (naziv medunarodne mirovne misije u Afganistanu pod zapovjednistvom NATO-a), rekla je predsjednica i nasalila se 'Skupila sam ... dane na bojisnici tako da sam ja isto veteran jednog drugog rata'.

Po njezinim rijecima, trenutacni posjet Afganistanu njoj je deseti po redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska novinarska ekipa koja prati predsjednicin posjet jedna je od rijetkih koja je usla i snimila unutrasnjost tog kompleksa.

Grabar-Kitarovic, koja je u nedjelju na celu hrvatskog izaslanstva doputovala u posjet Afganistanu razgovarala je u Kabulu s predsjednikom te drzave Mohamadom Asrafom Ganijem i s premijerom Abdulahom Abdulahom te rekla da ce Hrvatska nastaviti pomagati Afganistanu u izgradnji mira kao i kroz socijalne projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim razgovora s najvisim drzavnim duznosnicima Grabar-Kitarovic ce o provedbi misije Odlucna potpora razgovarati s duznosnicima NATO-a, a sastala se i s hrvatskim vojnicima u sastavu misije.

Sada su u Afganistanu rasporedena 94 hrvatska vojnika kojima ce se ovih dana pridruziti njih jos 19. Vecina ih je smjestena na sjeveru u Mazar-i-Sarifu gdje uvjezbavaju afganistanske vojnike i casnike, a manji dio je u zapovjednistvu za obuku u Kabulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban pozdrav mamama

Predsjednica je na svom Facebook profilu poslala pozdrav iz Kabula.

"[POZDRAV IZ AFGANISTANA] Topli pozdrav iz Kabula svima, a posebno majkama!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo