'Sram vas bilo. Vlado, a gdje mi vas možemo prijaviti?'

"Mi cinkamo, vi pokupite više poreza i povećate si plaće. Kako bi bilo da mi valoriziramo malo vaš rad?

4.1.2013.
17:13
VOYO logo

Nakon što je Vlada pozvala građane da prijave one koji im ne izdaju račun, bijesni korisnici Facebooka u samo tri sata na Vladinom profilu na Facebooku napisali su više od 630 komentara, među kojima gotovo da uopće nema onih koji su pozitivni. Građani su se obrušili na Vladu spočitavajući joj da nisu cinkaroši i špijuni, te da provjera valjanosti računa nije njihov posao. U brojnim komentarima Vladi su upućene kritike za dosadašnji rad.

"Pa nismo mi špijuni. A zašto nikad ne odgovorite ni na jedno pitanje kad vas lipo falimo. Molim odgovor", stoji u jednom od komentara. Neki su Banskim dvorima postavili pitanje: "Vlado, a gdje mi Vas možemo prijaviti?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vi niste ništa zaradili, vi ste ukrali!'

"Mi cinkamo, vi pokupite više poreza i povećate si plaće. Kako bi moja petogodišnja kćer rekla: 'Mama, pa to nije lijepo, to se ne smije, jel da?!' Kako bi bilo da mi valoriziramo malo vaš rad? Kako vi valorizirate rad svojih korumpiranih direktora i platimo vam 0 kuna po minuti koliko i zaslužujete jer jedete i pijete i ljetujete i zimujete od našeg novca!!!!! Vi niste ništa zaradili, vi ste ukrali! Mi građani vam dajemo te plaće! Naš rad nije vrijedan poštene plaće? Sram vas bilo, ali još više od toga, zar vas nije strah????? Grijesi otaca vraćaju se djeci i sve kad-tad dođe na naplatu. E, Vlado, sramoto Hrvatska", napisala je jedna Iva.

'Do kada mislite varat'

Jedna od poruka Vladi je da osiguraju građanima radna mjesta, a ne "svojim rođacima i obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržavam ja vaše fiskalne blagajne i treba stat na kraj varanju...ali tko će vama stat na kraj...vašem varanju...sve što ste rekli u kampanji i dosada napravili je velika prevara...do kada mislite varat...molim da mi odgovorite, napisao je Zdravko u svom komentaru.

Jedan Josip smatra da se prijavljivanjem sumnjivih računa ne bi trebali baviti građani, već inspekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja da vam nekog prijavim??? A zašto ti inspektori onda primaju plaću??? Porez na kruh i mlijeko ste podigli 5 posto da bi svojim stranačkim poslušnicima podigli plaće za 20 posto. Imate li vi bar malo srama??? Ljudi kopaju po smeću da bi imali što jesti, a vi si još dižete plaće a narod pozivate na štednju i odricanje! Krajnje bezobrazno i drsko i izuzetno licemjerno!!! Ne zaboravite da vas je narod izabrao da promijenite stanje u državi nabolje, a ne da si povećate svoje osobno bogatstvo!!!!", napisao je Josip

Provjera računa 85 lipa

Podsjetimo, tek nakon što je pozvala građane da prijave sve prevarante koji im ne izdaju račune, Porezna uprava je objavila da to nije besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da se građani odluče za provjeru fiskalnog računa moraju platiti 85 lipa. Radi se o cijeni usluge slanja SMS-a, koja je duplo veća od slanja običnog SMS-a!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo