Filozofski na prijamnima zaradio milijun kuna

Dok su drugi za organizaciju prijamnih ispita plaćali druge ustanove, Filozofski fakultet i Pravni fakultet učinili su to sami. Pravo je tako 'pospremilo' u blagajnu oko 400.

18.6.2011.
0:09
VOYO logo

Svi koji na jesen žele sjesti u klupe Filozofskog, Pravnog fakulteta i Hrvatskih studija morali su zadnjih nekoliko dana položiti i prijamne ispite unatoč državnoj maturi.

Prijamni je opet uveo i Medicinski fakultet na kojem nisu bili zadovoljni znanjem studenata koje su dobili samo na temelju državne mature. Medicina i Hrvatski studiji ove su godine prihvatili ponudu Centra za vanjsko vrednovanje da im oni organiziraju prijamne ispite. Pisanje je za sve kandidate bilo besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Pravo i Filozofski sami su "kontrolirali" prijamni. Pravo je tako "pospremilo" u blagajnu oko 400.000 kuna, a Filozofski nešto manje od milijun kuna.

"Centar nam je nudio organizaciju ispita, ali smatrali smo da za to nema potrebe jer smo ispite sami proveli i lani i nije bilo problema. Mogu reći da je čak 90 posto kandidata prošlo prag"m objašnjava dekan Filozofskog Damir Boras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekan Prava Žarko Potočnjak kaže kako, pokaže li se da su kandidati koji su upisali fakultet uz položenu državnu maturu kvalitetni kao i oni iz prijašnjih generacija, postoji mogućnost da se od prijamnog ispita odustane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo