Spreman vratiti se / Filip Ivić napustio pripreme 'Kauboja': 'Koljeno još nije spremno na takve napore'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Pri dolasku u Poljsku (nakon operacije op.a.) stao je na gol i branio te je to dovelo do reakcije koja ga onemogućava u obavljanju treninga', pojasnio je fizioterapeut

20.12.2017.
15:46
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Vratar Filip Ivić napustio je pripreme hrvatske rukometne reprezentacije zbog problema s koljenom, obznanili su iz reprezentacije.

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za EURO u siječnju u Ivanić-Gradu pod stručnim vodstvom izbornika Line Červara i njegovih suradnika. Nakon dva dana napornih treninga vratar poljskog Kielcea, koji se tek vratio nedavno na teren poslije operacije meniskusa desnog koljena, morao je odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliko je opterećenje i nažalost koljeno nije spremno na takve napore. Što se tiče rukometnih treninga, ušao sam prebrzo u ritam i normalno da je koljeno reagiralo. Nije ništa strašno, ali po nekim liječničkim iskazima najbolje je mirovati četiri do pet dana te nakon toga nastaviti s vježbama jačanja da se ponovno ojača taj mišić i da se povuče voda iz koljena. Bit ću spreman i nakon toga doći ako će izbornik Lino Červar željeti da se vratim. Zahvaljujem se na pozivu u reprezentaciju, a momcima dalje želim svu sreću'', rekao je vratar Filip Ivić prije nego što je napustio prvu fazu priprema reprezentacije za Europsko prvenstvo 2018.

Fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba pojasnio je situaciju s Ivićem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Filipa Ivića treba naglasiti da se ne radi o povredi već o reakciji na intenzivne treninge koji se odvijaju na pripremama. Njegova postoperativna rehabilitacija je prošla u redu, ali odmah pri dolasku u Poljsku stao je na gol i branio te je to dovelo do reakcije koja ga onemogućava u obavljanju treninga u ovoj pripremnoj fazi. Nadamo se da će kroz određen period doći do resorpcije u koljenu i da će se moći priključiti reprezentaciji ako će to biti potrebno."

Hrvatska time ostaje na tri vratarska kandidata za EURO: Stevanoviću, Pešiću i Aliloviću koji će se naknadno priključiti pripremama zbog klupskih obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo